Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Asistenta de la Pantelimon, acuzată de mărturie mincinoasă, a fost audiată din nou. Ce vorbea cu fosta şefă ATI

Ancheta morţilor suspecte de la ATI aduce schimbări în spitale. Pacienţii vor fi conectaţi la un sistem electronic care va înregistra toate datele despre tratament. Între timp, continuă ancheta pe două planuri. La Spitalul Sfântul Pantelimon şi în biroul procurorilor. O asistentă acuzată de mărturie mincinoasă a fost audiată din nou, în speranţa că va oferi anchetatorilor informaţii esenţiale.

de Maria Rohnean

la 23.08.2024 , 19:45

Asistenta de la ATI a venit la Parchet împreună cu soţul ei, care i-a ridicat moralul. De la ultima apariţie în faţa procurorilor, acum două săptămâni, femeia şi-a schimbat înfăţişarea. S-a vopsit şi şi-a ascuns tatuajele. A tăcut în faţa jurnaliştilor, dar a vorbit cu anchetatorii - aceştia au căutat în telefonul ei conversaţii care să facă lumină în controversata anchetată a morţilor suspecte

Morţi suspecte la ATI, noi anchete

Anchetatorii cred că asistenta ascunde informaţii. Au interceptat o discuţie în care vorbea cu fosta şefă ATI despre declaraţiile făcute de colegele ei la Parchet. 

Vezi și
  • Asistentă ATI: Pe alte ture încearcă să le influențeze (pe asistente - n.r.). 
  • Voicu Elena, fostă şefă ATI: Toată lumea știe ce s-a întâmplat, dar s-a declarat cu totul altceva. 
  • Asistentă ATI: Treaba lor, că dacă le mai cheamă încă odată, s-ar putea să nu mai știe ce au mințit. Dacă au mințit ceva, știi?!
Pe acelaşi subiect

Scoaterea injectomatului din priză

Între timp, Spitalul Pantelimon cercetează o sesizare de acum două săptămâni - un aparat pentru perfuzii scos din priză, lângă patul unui pacient de la ATI care a murit la 48 de ore după acest incident. 

Membrii Comisiei Interne urmează să analizeze motivele pentru care nimeni nu a raportat incidentul privind scoaterea injectomatului din priză. Asistenta care l-a informat pe manager luni dimineaţă declară că a observat prima dată incidentul sâmbătă după-masă. 

Surse Observator spun că asistenta a spus că îşi bănuieşte o colegă. Ca să evite asemenea situaţii, autorităţile vor să schimbe procedurile. Unul dintre proiectele din care face parte şi Spitalul Pantelimon presupune conectarea pacientului la un sistem electronic în aşa fel încât toate datele lui medicale, inclusiv din timpul operaţiei, să fie transmise în timp real într-un sistem centralizat. 

Ameninţări cu demisia în sistemul medical

Până atunci, continuă conflictele. Mai multe doctoriţe şi asistente ameninţă că demisionează - nu vor să mai lucreze cu colegele care au declarat la Parchet că făceau ele treaba medicilor - puneau singure noradrenalină în perfuziile pacienţilor.

Acum, spitalul de pregăteşte de audit. Într-un răspuns pentru Observator, Societatea Europeană de Anestezie şi Terapie Intensivă confirmă - a primit cererea făcută de ministerul Sănătăţii şi va 

studia acest caz pentru a lămuri controversele: ”În sarcina acesteia s-a reţinut că a dat declaraţii mincinoase şi nu a spus tot ce ştie cu privire la aspecte esenţiale ale cauzei.”

Maria Rohnean Like

„Jurnalismul e un mod de viaţă!” Este principiul după care mi-am ghidat activitatea de reporter şi pe care caut să-l transmit şi mai tinerilor mei colegi pe care am ajuns să-i coordonez.

Întrebarea zilei
Aţi putea să vă îndepliniţi sarcinile de serviciu într-un interval de lucru mai scurt?
Observator » Evenimente » Asistenta de la Pantelimon, acuzată de mărturie mincinoasă, a fost audiată din nou. Ce vorbea cu fosta şefă ATI