Antena Meniu Search
x

Detalii teribile după atacul cu acid de la Iaşi. Un bărbat riscă să rămână orb, după ce a deschis uşa unor necunoscuţi

Un bărbat din Iaşi riscă să-şi piardă vederea după ce doi tineri l-au desfigurat cu acid. Agresorii l-au atacat inexplicabil, în uşa apartamentului său, apoi au fugit.

Vezi și

Un bărbat din Iaşi riscă să-şi piardă vederea după ce doi tineri l-au desfigurat cu acid. Agresorii l-au atacat inexplicabil, în uşa apartamentului său, apoi au fugit. Sunt în continuare căutaţi de Poliţie, în timp ce bărbatul pe care l-au mutilat e în stare gravă la spital. Vecinii lui cred că victima a fost aleasă la întâmplare şi speră ca poliţiştii să-i prindă cât mai repede pe fugari. 

Aparent, fără motiv, doi tineri au bătut la uşa unui bărbat, cu intenţia clară de a-i face rău. Fără să aibă vreun dialog cu el, l-au atacat cu o substanţă chimică acidă. "L-am văzut la faţă, ochiul drept era alb. El fugea să vadă dacă îi prinde, prin spate. De unde să-i prindă, că ei au fugit.", a povestit o vecină. 

Vecinii se tem că şi ei pot deveni ţinte. Agresorii sunt şi acum liberi: "La mine uşa era deschisă că am nepoţelul şi o ţin permanent că el pleacă, vine. Era deschisă. Credeţi că nu mai sunt în stare de nimic, mi-e frică!"

În vârstă de 61 de ani, bărbatul mutilat riscă să-şi piardă vederea. Diana Cimpoeşu, şef SMURD Iaşi: "Vederea lui este afectată, cu ambii ochi, între 20 şi 40%. Va avea în continuare nevoie de tratament, aşa încât rămâne în Oftalmologie."

Unul dintre autori are în jur de 20 de ani, iar celălalt aproape 30. Poliţiştii verifică şi informaţia potrivit căreia cei doi căutau o fată care ar fi intrat în bloc. 

Atacurile cu acid sunt un fenomen extrem de violent în lume, iar ţintele lui sunt, de cele mai multe ori, femeile. Sunt ţări unde autorităţile au cerut înăsprirea pedepselor pentru asemenea fapte. În România, în urmă cu cinci ani, o tânără din Braşov a fost mutilată, în plină stradă, de fostul partener de viaţă. Femeia, mamă a doi copii, a fost în comă, dar a supravieţuit. Atacatorul de la Braşov a fost condamnat la zece ani de închisoare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Detalii teribile după atacul cu acid de la Iaşi. Un bărbat riscă să rămână orb, după ce a deschis uşa unor necunoscuţi