Antena Meniu Search
x

Galerie foto Atmosferă ireală în Kiev: Civili cu mitraliere Kalașnikov patrulează pe străzi, în așteptarea rușilor

Ceea ce părea de neimaginat în urmă cu câteva luni a deveni realitate. Ucraina și Rusia sunt în război, iar vecinii României se pregătesc de asaltul blindatelor rusești. Peste 18.000 de arme au fost împărțite voluntarilor din capitala Ucrainei, iar a vedea civili cu mitraliere Kalașnikov la colț de stradă nu mai este o surpriză pentru nimeni.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 25.02.2022, 17:39

Războiul a ajuns la porțile Kievului. Vineri dimineață s-au auzit explozii puternice capitala Ucrainei, care a intrat, oficial, în "faza defensivă". Armata s-a mobilizat și a trimis tancuri pe străzile oraşului, în așteptarea rușilor. Comandamentul central speră ca blindatele, ajutate de infanterie, artilerie și - nu în ultimul rând - de voluntarii cărora li s-au împărțit peste 18.000 de arme să oprească ofensiva ordonată de Vladimir Putin

Ucrainenii din Capitală și din al doilea cel mai mare oraș, Harkov, s-au adăpostit din nou la metrou. Președintele țării, Volodimir Zelenski, a anunțat mobilizare generală: "Ne apărăm singuri țara".

Ucraina acuză crime de război și va merge la Tribunalul de la Haga

Între timp, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a anunțat că Ucraina adună dovezi ale "crimelor de război" rusești pentru a le trimite Curții Penale de la Haga.

Oficialul ucrainean spune că forțele militare ruse au bombardat deja o grădiniță și un orfelinat. "Împreună cu Procuratura Generală colectăm aceste dovezi și alte fapte, pe care le vom trimite imediat la Haga”, a spus Dmitro Kuleba, făcând referire la Curtea Penală Internațională de la Haga. "Responsabilitatea este inevitabilă”, a mai spus el. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Atmosferă ireală în Kiev: Civili cu mitraliere Kalașnikov patrulează pe străzi, în așteptarea rușilor