Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Au scăpat de închisoare elevii care au înjunghiat și bătut cu bâtele până la moarte un gălățean, după balul de absolvire

Cei doi elevi de la Seminarul Teologic Ortodox "Sf. Andrei" din Galaţi, care au înjunghiat un bărbat de 42 de ani şi l-au lovit apoi cu bâtele în cap, până a murit, au fost achitați de magistrații Curții de Apel Galați. Judecătorii au apreciat că studenții au fost provocați de victimă la momentul atacului, fiind achitați astfel de acuzațiile de omor, respectiv lovire și alte violențe. "Cuţitul îl avea unul dintre inculpaţi, îl avea în permanenţă pentru că îi plăcea să deţină acest accesoriu", a explicat avocata tinerilor.

de Redactia Observator

la 21.10.2021 , 17:18

Crima a avut loc pe 23 mai 2021, chiar după petrecerea de absolvire a seminariștilor. Potrivit Adevărul, pe drumul spre cămin, elevii s-au întâlnit cu victima, care a fost lovită cu un cuţit şi apoi cu bâte în cap, leziunile fiindu-i fatale. "Inculpaţii se întorceau de la o petrecere, au trecut pe strada pe care locuia victima şi acolo a avut loc agresiunea. Victima a fost lovită cu un cuţit şi apoi cu bâte în zona capului, leziunile traumatice fiind incompatibile cu viaţa. Cei doi inculpaţi nu au fost agresaţi de victimă, a fost o discuţie contradictorie între o rudă a victimei şi cei doi inculpaţi, dar cei care au agresat au fost inculpaţii. Fiul victimei a fost implicat în discuţia contradictorie. Au recunoscut fapta", a declarat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Crima din Galaţi, surprinsă de camerele de supraveghere

Crima care a îngrozit întreaga ţară s-a produs pe o stradă din Galaţi şi a fost surprinsă de o cameră de supraveghere din zonă. Pe imagini se poate observa cum cei doi tineri, înarmaţi cu bâte de lemn şi un cuţit, îl lovesc cu sălbăticie pe bărbatul de 42 de ani, tată a doi copii de aceeaşi vârstă cu ucigaşii.

Vezi și

La un moment dat, Micu a scos cuţitul pe care îl avea la el, iar în timp ce bărbatul era la pământ, l-a înjunghiat. Loviturile au fost atât de puternice încât bărbatul a murit pe loc. Medicii chemaţi de trecători au încercat să îl resusciteze timp de aproximativ o oră, însă toate eforturile au fost în zadar.

Pe acelaşi subiect

Tragedia s-a petrecut pe fondul unui conflict spontan

Anchetatorii consideră că nu a existat un mobil al omorului, totul având la origine un conflict spontan, pe care Lucian Gabriel Zaharia şi George Micu l-au avut iniţial cu fiul celui pe care l-au ucis. Conform sursei citate, elevii și-au recunoscut faptele. De celaltă parte, avocatul tinerilor, Julieta Popescu, a explicat că nu aceştia au iniţiat conflictul cu final tragic, ci că au fost acostaţi şi înjuraţi de fiul şi ginerele victimei, care a intervenit ulterior, înarmat cu o bâtâ, deşi situaţia conflictuală nu impunea acest lucru, fiind doar la nivel verbal.

Seminariștii, condamnați inițial la închisoare de Tribunalul Galați

Judecătorii de la Tribunalul Galaţi i-a condamnat iniţial pe George Micu (21 ani) şi Lucian Gabriel Zaharia (20 ani), elevi la Seminarul Teologic din Galaţi, la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru omor, respectiv 6 luni de închisoare cu suspendare pentru lovire şi alte violenţe.

Ulterior, Curtea de Apel Galaţi a rejudecat cazul şi a schimbat încadrarea juridică în cazul lui George Micu în două fapte: omor şi tentativă de omor. Magistrații l-au achitat pentru omor pe motiv că fapta a fost comisă în legitimă apărare, iar pentru tentativă de omor i-a aplicat o pedeapsă de 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere. Lucian Gabriel Zaharia a fost, de asemenea, achitat pentru lovire şi alte violenţe.

Reacția Seminarului Teologic Ortodox "Sf. Andrei" din Galaţi

"Referitor la abominabilul incident produs în noaptea de 23 mai a.c., în urma căruia o persoană şi-a pierdut viaţa, Seminarul Teologic Ortodox "Sf. Andrei" din Galaţi îşi exprimă mâhnirea faţă de această situaţie. În cazul nefericit în care se va constata implicarea unor elevi din şcoala noastră în acest regretabil eveniment, după finalizarea cercetărilor legale se vor lua măsurile administrative care se impun. Condamnând cu fermitate asemenea atitudini, ne exprimăm regretul profund pentru pierderea vieţii unei persoanei şi ne unim în rugăciune cu familia îndurerată", au precizat, la momentul respectiv, reprezentanţii Seminarului Teologic Ortodox.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Evenimente » Au scăpat de închisoare elevii care au înjunghiat și bătut cu bâtele până la moarte un gălățean, după balul de absolvire