Antena Meniu Search
x

Balada "Miorița", în varianta scoțiană

A petrecut în România patru ani, timp în care a făcut recomandări cu privire la lupta anticorupţie, a bătut ţara în lung şi în lat, s-a îndrăgostit de comorile naturale şi culturale şi a învăţat limba română

Vezi și

Limba şi literatura română aproape că nu mai au secrete pentru ambasadorul Martin Harris. E una dintre marile satisfacţii ale diplomatului care îşi încheie, peste 3treisăptămâni, mandatul la Bucureşti.

Martin Harris nu şi-a folosit cunoştinţele de limba română doar în scop profesional. A vrut să cunoască mai bine cultura şi istoria românilor, aşa că ne-a învăţat şi poeziile. A citit "Revedere" de Mihai Eminescu în ziua în care românii au sărbătorit împlinirea a 163 de ani la naşterea poetului naţional. Însă poezia lui preferată este balada populară "Mioriţa".

"Mioriţa" nu îi aminteşte doar de frumuseţile naturale din România, al căror admirator şi susţinător declarat este. Culmea, balada populară îl duce ambasador cu gândul acasă. "Când sunt în zonele munţilor din România, pe un picior de plai, pe o gură de Rai, e ceva excepţional şi mă simt ca un scoţian, mă simt ca acasă".

Până să revină acasă, în Scoţia, pe Martin Harris îl aşteaptă un nou mandat. Destinaţia este una plină de provocări. Va fi ambasadorul Marii Britanii în Rusia. Aşa că peste un an ar putea recita şi din Puşkin.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Balada "Miorița", în varianta scoțiană