Antena Meniu Search
x

Video "Bobiţe" periculoase în parcurile din Bucureşti. Cei mici le-au înghiţit, crezând că sunt dulciuri

Atenţie, părinţi! Mulţi copii au avut nevoie de tratament după ce au înghiţit îngrăşământ împrăştiat de Primăria Capitalei prin parcurile din Bucureşti. Substanţa, sub forma unor bobiţe albastre, a ajuns până la locurile de joacă aşa că cei mici le-au înghiţit, crezând că sunt dulciuri. Cei de la Administraţia Lacuri şi Parcuri spun însă că substanţa nu este toxică şi aşteaptă ploaia să o dizolve. 

de Redactia Observator

la 14.02.2024, 18:13

Vezi și

Fetiţă: Biluţele astea arată drăgut, ca pufarinele. Mamă, dar câte sunt. Nu pot rezista tentaţiei. Îmi vine să le bag în gură. 

Este reacţia unei fetiţe când vede pe jos în parcul Cişmigiu bobiţele albastre. Mulţi copiii chiar nu au rezistat tentaţiei, le-au înghiţit, crezând că sunt bomboane şi au ajuns la medicul de familie pentru control. Biluţele albastre sunt îngrăşăminte. Angajaţii de la Administraţia Lacuri şi Parcuri le-au împrăştiat peste tot pentru a fertiliza solul. 

Andreea Milea, reporter Observator: În parcul Cişmigiu, bobiţele de îngrăşământ au ajuns până în mijlocul locului de joacă. 

Multi părinţi nu ştiu ce sunt şi cât de periculoase pot fi

Pe acelaşi subiect

Părinte: Doamne, deci nu, nu pot să cred. Mi se pare îngrozitor! Foarte periculos. Putem să nu-i vedem că duc apoi mâna la gură după ce au pus mâna. 

Medicii toxicologi spun că pot duce la probleme grave dacă sunt inghitite in cantitate mare. 

Marius Chipurici, medic toxicolog: Poate să dea ameţeli, tot felul de alte simptome gastrointestinale. Hipertensiune, tahicardie, super secreţii.

Părinte: Este pericol. Bagă absolut orice în gură si ajungi la spital si te intrebi de ce. Ar trebui să sape şi să le ingroape in pământ. Zic că ar fi cea mai bună variantă.  

Tratamentele nu vor fi oprite până la primăvară

Andreea Milea, reporter Observator: Cei de la ALPAB au lipit anunţuri atât la intrarea în parcurile Capitalei cât şi pe coşurile de gunoi prin care îi avertizează pe oameni că au început tratamente de fertilizare a solului, cu substanţe complexe. 

Cei de la Administraţia Lacuri şi Parcuri spun că substanţele folosite ar fi un amestec de minerale si nu sunt toxice sau periculoase. Însă tot ei avertizează că biluţele nu ar trebui înghiţite nici de animale. Instituţia din subordinea primăriei a anunţat că nu va opri tratamentele până la primăvară şi că aşteaptă ca ploaia să dizolve substanţele în pământ. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » "Bobiţe" periculoase în parcurile din Bucureşti. Cei mici le-au înghiţit, crezând că sunt dulciuri