Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Braconieri prinşi când încercau să vândă icre negre de mii de euro

Garda de Coastă a furat Crăciunul unor hoţi extrem de periculoşi. Braconierii dăduseră lovitura! Au capturat un morun de aproape o sută de kilograme şi se pregăteau să vândă pe piaţa neagră icre negre de zeci de mii de euro.

de Redactia Observator

la 25.12.2019 , 20:02

Garda de Coastă a furat Crăciunul unor hoţi extrem de periculoşi. Braconierii dăduseră lovitura! Au capturat un morun de aproape o sută de kilograme şi se pregăteau să vândă pe piaţa neagră icre negre de zeci de mii de euro. Borcanele pline de caviar au fost confiscate, însă hoţii, care pun în pericol cea mai valoroasă specie de peşte, au fost lăsaţi liberi.

40 de kilograme de icre negre, în 91 de borcane. Este marfa de preţ pe care poliţiştii de frontieră au găsit-o după ce au descins în case din Constanţa şi Ialomiţa. Au mai găsit şi un morun de 90 de kilograme.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vezi și

Un kilogram de icre negre se vinde pe piaţa neagră cu 1.600 de lei. În condiţiile în care în restaurante şi în magazine, preţul ajunge la 1.000 de euro. Doar în borcanele găsite în casele braconierilor era suficientă marfă pentru a le aduce peste 13.000 de euro.  

Pe lângă morun şi icre negre, poliţiştii au mai găsit peste 50.000 de dolari. Semn că afacerea ilegală mergea bine de vreme bună. 

Braconierii încalcă mai multe legi deodată. În primul rând folosesc năvoade şi alte tipuri de ustensile destinate pescuitului comercial. În al doilea rând, nu deţin niciun fel de autorizaţie pentru pescuit.

A treia lege încălcată se referă chiar la capturarea peştilor din specia sturionilor, singurii care produc icre negre. Pescuitul lor a fost interzis până în 2021, pentru ca peştii să se înmulţească. 

ONG-urile susţin că 99 la sută dintre peştii din familia sturionilor au dispărut în ultimul secol. Câţi cad în prezent pradă braconierilor este neclar. În ultimii ani, în România, 70% dintre sturionii marcaţi cu aparate de identificare prin ultrasunete au dispărut.

De multe ori, autorităţile române pierd războiul cu braconierii. 8 din 10 misiuni de urmărire eşuează, pentru că infractorii au iscoade care dau alarma de câte ori văd ambarcaţiunile Gărzii de Coastă. Cei trei bărbaţi în casele cărora s-au găsit icrele sunt cercetaţi în libertate.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Comentarii


Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?
Observator » Evenimente » Braconieri prinşi când încercau să vândă icre negre de mii de euro