Antena Meniu Search
x

Bunicul Adelinei, fetița luată de ape în Sibiu, îi acuză pe pompieri: "Stau în bărci, în loc să o caute prin apă" (Video)

După șapte zile de căutări în Cibin, Adelina, fetița de cinci ani luată marți de apele râului, este de negăsit. Pompierii au reluat în această dimineață misiunea de căutare a copilei, în timp ce rudele fetiței îi acuză pe militari că nu acționează eficient pentru a găsi trupul Adelinei. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 30.06.2020, 09:23

Adelina a căzut în apele Cibinului după ce s-a aplecat să-și spele papucii în râu
Bunicul Adelinei, fetița luată de apele Cibinului, îi acuză pe pompieri: În loc să o caute prin apă, stau în bărci - oradesibiu.ro
  • Pompierii au reluat căutările Adelinei în această dimineață.
  • Rudele copilei îi acuză pe pompieri că nu sunt organizați și că ar fi putut să facă mai mult pentru găsirea fetiței.

Bunicul fetiței de 5 ani a ajuns la capătul puterilor. 

"Aș vrea să dau timpul înapoi și să o aduc pe Adelina acasă. E jale în sufletele noastre. Suntem nenorociți pe viață. Eu am crescut fetița de la o săptamână. Era singura nepoțică. Fetița a crescut in puf, nu i-a lipsit absolut nimic. Era soarele nostru, regina noastră", mărturisește Ioan Mihai, bunicul fetiței.

De opt zile, rudele fetiței nu se mișcă de pe malul râului. Spun, însă, că pompierii și scafandrii ar fi putut să facă mai mult.

"Se intervine foarte slab. Cel mai tare mă nemulțumește că nu caută mai mult prin apă, pe la scorburi, pe sub sălcii, pe unde se putea agăța copila. Ei stau în bărci. Trebuie o echipă organizată, care să stea numai în apă. Să meargă până la Podu Olt. Să intre în apă permanent, nu din barcă. Asta vrem, sa o caute pe fundul apei, pe sub mal, pe sub crengi.

Astăzi (ieri n.r.) sunt 4, 5 pompieri care o caută pe Adelina, nu zeci, cum spun ei. Să facă mai mult! Suntem distruși. În viață nu mai e, dar măcar să putem s-o ducem acasă să o îngropăm. Și noi căutăm în rând cu ei. Avem trei oameni în apă acum, dar noi nu avem posibilitățile lor. Nici scafandrii nu mai sunt. Au venit sâmbătă, au căutat pe la Bungard, pe la Robești și au plecat. să iasă mai mulți s-o caute, s-o găsim pe Adelina. Nimeni nu ne spune nimic. Noi sperăm că poate, până la urmă, iese la suprafață. E ora 10, abia acum bagă barca în apă. N-o caută nimeni", spune revoltat bunicul fetei, potrivit Ora de Sibiu.

Comandantul ISU Sibiu: "Dacă rudele nu ne văd mereu, nu înseamnă că noi nu suntem acolo"

Maiorul Lucian Trefaș, comandantul ISU Sibiu, spune că pompierii militari și scafandrii fac tot posibilul ca să o găsescă pe fetiță.

"Eu pot să vă spun că noi facem tot ce se poate face în această situație dar intervenția e organizată pe sectoare. Noi intervenim din zone diferite. Dacă rudele nu ne văd mereu, nu înseamnă că noi nu suntem acolo. Încercăm să găsim altă metodă de intervenție. Dar aș vrea să subliniez că oamenii noștri lucrează 48/ 24 ca să o găsească pe fetiță. Pe scafandrii de la Vâlcea nu mai putem conta, au și ei misiunile lor. Încercăm acum să găsim din altă parte. Dar nu renunțăm. Vom căuta în continuare", a explicat, pentru Ora de Sibiu, comandantul ISU.

Ieri, pompierii au intervenit pe cursul râului Cibin în zona ieșirii din municipiul Sibiu către localitatea Bungard.

Peste 20 de militari au ac'ionat pe suprafața râului cu două bărci pneumatice și accesoriile din dotare și pe malurile acestuia.

Zilele trecute, micuța a fost căutată inclusiv într-o parte a râului Olt, pe suprafața apei și în adâncime, precum și pe maluri, iar Serviciul de Gospodărire a Apelor a ținut debitul râului Cibin la valori constante, în scopul optimizării Intervenției salvatorilor.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Bunicul Adelinei, fetița luată de ape în Sibiu, îi acuză pe pompieri: "Stau în bărci, în loc să o caute prin apă" (Video)