Antena Meniu Search
x

Ministrul Economiei a anunțat când s-ar putea redeschide mall-urile și când scăpăm de izolare, la revenirea în țară

Ministrul Economiei a declarat, luni seară, că românii ar putea să nu mai stea 14 zile în izolare la întoarcerea din vacanța în străinătate, iar mall-urile s-ar putea redeschide la mijlocul lunii iunie.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 02.06.2020, 07:10

Ministrul Economiei a anunțat când s-ar putea redeschide mall-urile și când scăpăm de izolare, la revenurea în țară - Hepta via Mediafax / RemusBadea
  • Guvernul intenționează să relaxeze și mai mult măsurile și să elimine restricțiile impuse de pandemia de coronavirus.
  • Astăzi, ministrul Economiei va avea o întâlnire cu reprezentanții marilor centre comerciale.

Virgil Popescu a anunțat că astăzi va avea o discuție cu reprezentanții mall-urilor și își dorește ca viața să revină la normal în cel mai rapid mod posibil.

"Mâine, (n.r. marți) la ora 3, am o întânire cu reprezentanții mall-urilor. 

Mi s-ar părea normal că dacă relaxăm și lucrurile merg bine, să putem ca la finalul acestor 2 săptămâni, să deschidem magazinele. Vrem să aducem viața la normalitate mai repede", a declarat Virgil Popescu la televiziunea publică.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Scăpăm de izolare la revenirea în țară

Totodată, ministrul a precizat că din 15 iunie, românii care ies din țară vor putea reveni fără să mai fie obligați să stea în carantină sau în autoizolare pentru două săptămâni.

"Aș numi așa de o zonă a liberalizării de întoarcere în țară. Eu sunt optimist că începând cu 15 iunie nu va mai fi nevoie de această intrare în izolare, după ce revii în țară. Vrem să relaxăm și mai mult măsurile.

Nu vorbesc doar de Bulgaria și Grecia, ci și de țările care au o incidență a cazurilor mică", a mai spus Popescu.

România a intrat în a doua etapă de relaxare

De ieri, 1 iunie, România a intrat în a doua etapă de relaxare a măsurilor impuse pentru limitarea pandemiei de coronavirus. Oamenii pot circula între localităţi fără a mai fi obligați să completeze o declaraţie pe propria răspundere, așa cum se întâmpla până acum.

Tot de la 1 iunie, s-a deschis sezonul estival din acest an, s-au deschis plajele și s-au reluat transporturile feroviare şi rutiere internaţionale.

De asemenea, Guvernul a dat liber la organizarea competițiilor sportive, fără spectatori și a concertelor și spectacolelor organizate în aer liber, la care pot participa maximum 500 de spectatori.

Toate măsurile de relaxare vin la pachet cu noi reguli precum purtarea măștilor în spațiile închise și distanțarea socială. Cei care nu respectă noile reglementări se pot trezi cu amenzi usturătoare din partea autorităților statului, cuprinse între 500 și 2.500 de lei.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Ministrul Economiei a anunțat când s-ar putea redeschide mall-urile și când scăpăm de izolare, la revenirea în țară