Antena Meniu Search
x

Când vom renunţa la masca de protecţie pentru coronavirus în România. Ce spun specialiştii de la noi şi de la OMS

Masca de protecţie pentru coronavirus este departe de a deveni o amintire în România, în ciuda numărului din ce în ce mai mare de persoane care se vaccinează anticoronavirus.

de Redactia Observator

la 27.01.2021, 17:09

Măştile de protecţie pentru coronavirus ne ajută să nu infectăm alte persoane
Măştile de protecţie pentru coronavirus nu dispar prea curând din România - Hepta
  • Românii mai au de aşteptat până vor scăpa de purtarea măştii de protecţie pentru coronavirus.
  • Specialiştii din România şi de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă purtarea măştii de protecţie pentru coronavirus chiar şi după vaccinare.

În România, ca şi în multe alte state din lume, restricţiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus reprezintă un subiect tot mai asiduu discutat.

Una dintre marile probleme o reprezintă masca de protecţie. Românii speră ca, o dată cu accentuarea procesului de vaccinare anticoronavirus, masca de protecţie pentru coronavirus să devină o amintire, însă calculele de acasă nu se corelează cu situaţia din târg.

Mesajele transmise de specialiştii din România despre dispariţia măştilor de protecţie pentru coronavirus

Specialiştii din România consideră că este puţin probabil ca măştile de protecţie pentru coronavirus să dispară în viitorul apropiat. Pe de o parte pentru că situaţia este, în continuare, extrem de delicată, iar pe de altă parte pentru că vaccinul anticoronavirus nu oferă o imunitate de 100%.

"Vaccinul vă protejează pe dumneavoastră, purtarea măștii îi protejează pe cei din jur care nu au fost încă vaccinați", este mesajul transmis de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, în timp ce Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a precizat că "până nu atingem un procent de imunizare de 60-70 la sută din populaţie, normal că purtarea măştii este recomandată".

Specialiştii OMS, despre eventuala dispariţie a măştilor de protecţie pentru coronavirus

Specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) sunt în acord cu specialiştii din România şi susţin că este puţin probabil ca măştile de protecţie pentru coronavirus să dispară în viitorul apropiat. Specialiştii OMS vorbesc despre un nivel scăzut de imunitate la nivel global, dar şi de menţinerea măştilor de protecţie pentru coronavirus ca măsură suplimentară de protecţie vizavi de apariţia noilor tulpini de coronavirus.

Kate Brien, director în cadrul OMS, susţine că trebuie să aibă loc mai multe cercetări ştiinţifice cu privire la potenţialul de contagiere şi răspândire a virusului în contextul vaccinării, ideea fiind aceeaşi ca în România, respectiv că o persoană care se vaccinează anticoronavirus capătă imunitate personală, dar poate, în continuare, să transmită virusul mai departe şi să infecteze alte persoane care nu s-au vaccinat până acum. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Când vom renunţa la masca de protecţie pentru coronavirus în România. Ce spun specialiştii de la noi şi de la OMS