Antena Meniu Search
x

Carne de vită de la animale bolnave din Polonia, descoperită într-un depozit din Ilfov

Alertă sanitară în România. Carne de vită de la animale bolnave a ajuns în magazinele de la noi. Scandalul a izbucnit la nivel european, o anchetă jurnalistică dezvăluind că în abatoarele din Polonia sunt sacrificate vaci bolnave.

de Redactia Observator

la 30.01.2019, 18:23

- Pixabay

Alertă sanitară în România. Carne de vită de la animale bolnave a ajuns în magazinele de la noi. Scandalul a izbucnit la nivel european, o anchetă jurnalistică dezvăluind că în abatoarele din Polonia sunt sacrificate vaci bolnave. Carnea provenită de la animalele cu probleme ar fi fost amestecată cu cea de la animale sănătoase. 

ANSVSA a fost notificată oficial, prin Sistemul Rapid de Alertă pentru Alimente și Furaje (SRAAF), în data de 30.01.2019, despre prezența României pe lista de distribuție a companiei ELKOPOL din Polonia, investigată de serviciile veterinare ca urmare a informațiilor relevate de o anchetă media.

În România, produsele companiei poloneze (carne de vită congelată) care fac obiectul anchetei au fost livrate către o singură firmă din județul Ilfov, transmite ANSVSA.

DSVSA Ilfov s-a deplasat la depozitul firmei respective şi au identificat 1.434 de kg de produse provenite de la firma poloneză. Chiar în condițiile în care doar o cantitate de 21,37 de kg a fost notificată prin SRAAF ca făcând parte din lotul incriminat, firma din România a decis să distrugă tot lotul provenit de la ELKOPOL.

Toată cantitatea de carne a fost sechestrată oficial și urmează a fi dirijată către neutralizare.

Nicio cantitate din produsele firmei respective nu a fost comercializată. 

Retragerea produselor acestei firme a fost decisă pe baza principiului precauției, neexistând certitudinea efectuării inspecției post-mortem a carcaselor.  

Alte state în care a firma ELKPOL a livrat produse sunt: Estonia, Spania, Finlanda, Franța, Ungaria, Lituania, Portugalia și Suedia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Carne de vită de la animale bolnave din Polonia, descoperită într-un depozit din Ilfov