Antena Meniu Search
x

Video Cazul asasinatului omului de afaceri Ioan Crişan ar putea fi rezolvat după mai bine de un an. Un italian şi un bosniac, printre suspecţi

S-au făcut primii paşi mari în ancheta atentatului cu bombă din Arad, după un an şi jumătate de investigaţii. Ofiţerii români care au mers pe firul faptelor au descoperit o reţea în Germania care fabrica bombe cu explozibil militar, asemănător celui folosit pentru uciderea omului de afaceri Ioan Crişan. Cei trei suspecţi: un român, un bosniac şi un italian au fost arestaţi de procurorii germani. Indivizii ar fi plănuit un asasinat.

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 26.10.2022, 19:17

Vezi și

Moartea omului de afaceri Ioan Crișan, socru al deputatului liberal Sergiu Bîlcea, este în continuare o enigmă la un an şi jumătate de la atentat. Dar ofiţerii de la Combaterea Crimei Organizate încep să pună cap la cap piesele unui puzzle complicat. Aşa au ajuns pe urmele unei reţele de infractori periculoşi în Germania.

Un român de 46 de ani, un italian de 50 de ani care are legături în mafia, şi un bosniac de 30 de ani. Toţi cunoscuţi traficanţi de droguri. Ofiţerii români au descoperit însă că ar fi plănuit un asasinat. Percheziţiile din Germania au confimat bănuielile. În locuinţele celor trei au fost găsite trei arme de foc, pete 300 de carţuşe, amortizoare.

Dar şi mai important, explozibilul descoperit de autorităţile germane în casele celor 3 este, potrivit unor surse judiciare, asemănător celui folosit anul trecut, la Arad, pentru în asainarea omului de afaceri Ioan Crişan.

Anul trecut, la sfârşitul lunii mai, atentatul cu bombă de la Arad a zguduit ţara şi a produs un cutremur în serviciile secrete şi de securitate din România. Mașina omului de afaceri Ioan Crișan a sărit în aer în parcarea unui magazin de pe unul dintre bulevardele centrale ale orașului Arad. Explozia a fost atât de puternică, încât geamurile apartaentelor şi ale autoturismelor din apropiere s-au făcut ţăndări.

Pe acelaşi subiect

Descoperire-cheie în cazul atentatului cu bombă de la Arad

Până acum au fost audiate peste 400 de persoane în cazul asasinatului cu bomba de la Arad şi au fost vizionate sute de tera-bytes cu imagini surprinse de camerele de luat vederi din tot oraşul. Cu toate astea, la aproape un an si jumătate de la asasinat, anchetatorii ştiu prea puţine despre cei care au montat bomba în maşina omului de afaceri Ioan Crişan.

Până acum anchetatorii au doar câteva imagini neclare cu posibilii asasini. Au fost făcute 18 expertize balistice şi fizico-cimice asupra resturilor ridicate de la locul exploziei, dar şi 35 de percheziţii domiciliare şi informatice. Ancheta a beneficiat şi de sprijinul Interpol şi Europol

Liviu Chesnoiu, criminalist: S-a făcut un raport, o expertiză şi se ştie. Nu se ştie ce e în dosar, dosarul este secret. E un dosar de cercetare penală ţinut secret şi nu trebuie să ştim noi. Dar, acolo există în dosar, foarte bine precizat, ce elemente s-au găsit acolo. Care, adunate au dus la acele explozii.

Concluziile au arătat că este vorba despre explozibil de tip militar, iar acum anchetatorii români au cea mai bună pistă pentru a ajunge la asasini.

Ipoteza potrivit căreia Ioan Crişan a cumpărat bomba şi explozia a fost accidentală a fost exclusă cu probe de anchetatori. Rămân în continuare ca varinate reglarea de conturi sau o răzbunare în stil mafiot pentru cei care nu îşi plătesc datoriile ori colaborează cu autorităţile.

Ioan Crișan deţinea una dintre puţinele ferme de somn african din Europa de Est, amenajată de mai mulţi ani în perimetrul unei foste fabrici de cânepă. Potrivit unor informaţii afaceristul ar fi putut fi implicat în afaceri ilegale cu ţigări sau droguri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » Cazul asasinatului omului de afaceri Ioan Crişan ar putea fi rezolvat după mai bine de un an. Un italian şi un bosniac, printre suspecţi