Antena Meniu Search
x

Video Cea mai neagră săptămână de la începerea pandemiei: Peste 2.000 de români au murit de Covid. Dramele din spatele cifrelor

Se apropie de sfârşit una dintre cele mai negre săptămâni de la începerea pandemiei. De luni până azi au murit peste 2000 de oameni din cauza coronavirusului. 352 doar în ultimele 24 de ore. Trei dintre decese au fost într-o singură familie. Nici fiul de 36 de ani şi nici părinţii săi nu erau vaccinaţi, în ciuda încercărilor repetate ale fiicei, medic de profesie, de a-i convinge. Au ajuns la spital prea târziu şi s-au stins la câteva ore distanţă unul de altul.

Adrian Lupușor
de Adrian Lupușor

la 16.10.2021, 20:06

Vezi și

Tânărul de 36 de ani şi părinţii săi de 65 şi 69 de ani au ajuns la camera de gardă a Spitalului Judeţean din Giurgiu în stare foarte gravă. Aveau plămânii afectaţi în proporţie de 80% şi au fost imediat internaţi. Era ultima oară când se vedeau toţi trei. În scurt timp, starea fiului s-a agravat şi a fost transferat la Terapie intensivă. 

Dragoș Chivu, managerul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu: Ulterior a fost intubat, a rezistat timp de câteva zile, nu a raspuns la niciun tratament.

Au murit unul după altul 

Părinţii săi s-au stins primii, în acelaşi salon al spitalului. Tânărul, noaptea, câteva ore mai târziu. O tragedie care ar fi putut fi evitată dacă ar fi fost vaccinaţi, spun medicii. Însă nici măcar fiica victimelor, care ar fi doctor de profesie, nu a reuşit să-i convingă să se imunizeze sau să meargă mai devreme la urgenţe. 

Pe acelaşi subiect

Dragoș Chivu, managerul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu: Din pacate avem din ce in ce mai multe cazuri grave care se prezinta in UPU mai tarziu decat ar trebui. Ar trebui sa vina de la primele simptome. 

Vâlsan Bogdan, UPU: Pacientii vin in fazele tardive ale bolii, cu afectare pulmonara masiva, rar intalnim in momentul de fata cu afectare sub 60%, cu saturatie foarte mici, fara oxigen

Mai grav este că cei mai mulţi care ajung la spitalul din Giurgiu nu sunt vaccinaţi. De altfel, judeţul este pe penultimul loc la imunizare. 

Dumitru Beianu, președinte Consiliului Județean Giurgiu: Prea mult au fost ascultati cei care au contestat vaccinul. In alte tari s-a ajuns la 100% si rezltatele se vad, Romania plateste un tribut greu. Vaccinarea este singura soltuie.

Dacă în unele locuri autorităţile promovează imunizarea, în altele se duc adevărate campanii de dezinformare. În Botoşani, judeţ în care rata de infectare a depăşit 8%, iar purtarea măştii este obligatorie şi afară, o profesoară de muzică şi-a şocat elevii de 13 ani cu declaraţiile antivaccin. 

Doina Amarandei, Profesoara de muzică a Liceul Teoretic Grigore Antipa din Botoșani: Du-te frate, dacă tu vrei să ajungi legumă peste doi-trei ani, treaba ta, să fii experimentul şi cobaiul la nenorociţii ăştia de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii!

Unul dintre copii a înregistrat-o, iar autorităţile au declanşat acum mai multe anchete care i-ar putea aduce inclusiv desfacerea contractului de muncă. Pentru început, ministrul Educaţiei va trimite corpul de control la liceul din Botoşani. 

Irina Telişcă, purt. de cuv. ISJ Botoşani: Inspectoratul Şcolar dezaprobă total cele întâmplate, nu este de acord cu un asemenea comportament.

Monica Delia Adăscăliţei DSP Botoşani: Este regretabil din partea oricui ar veni aceste declaraţii, cu atât mai mult cu cât vorbim aici de un cadru didactic, din păcate, care se ocupă de educarea şi formarea unor copii.

La nivel naţional, aproape 60 de mii de români s-au imunizat astăzi împotriva SARS COV 2. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Cea mai neagră săptămână de la începerea pandemiei: Peste 2.000 de români au murit de Covid. Dramele din spatele cifrelor