Antena Meniu Search
x

Video Cerul din Ţara Lăpuşului s-a umplut de baloane: "A fost ceva inedit, nu mă aşteptam să îmi placă aşa de mult acolo sus"

După un an de pauză, Maramureşul s-a văzut din nou de sus din baloane cu aer cald. În Ţara Lăpuşului, a început Maramureș Balloon Fiesta 2021. Peste 60 de oameni cu 15 echipaje au urcat la peste 250 de metri în aer. Din cauza restricţiilor, festivalul se desfăşoară într-un cadru mult mai restrâns decât în alţi ani, publicul nu a avut acces.

de Redactia Observator

la 01.10.2021, 21:00

Vezi și

Pregătirile au început de la primele ore ale dimineţii. Fiecare balon a fost verificat şi testat înainte de zbor. Baloanele cu aer cald au colorat cerul Maramureșului, iar vremea a fost perfectă. 

Alin Militaru pilotează baloane cu aer cald de aproape 10 ani. 

Alin Militaru Alin, pilot: Pe mine mă relaxează. Vă oferă o privelişte pe care nu o poţi observa din niciun alt fel de aeronavă. Oferă si parte de adrenalină, pentru că nu ştim niciodată unde aterizăm. Ştim tot timpul locul de decolare, doar. Mergem pe curenţii de aer.

Câteva zeci de norocoşi au reuşit să vadă Maramureşul de sus, profitând de vremea frumoasă. Iar emoţiile au fost la înălţime, chiar şi ...la coborâre. 

Pe acelaşi subiect

Baloane pe cerul din Ţara Lăpuş

Tânără: A fost primul zbor şi a fost ceva inedit, nu mă aşteptam să îmi placă aşa de mult acolo sus. Au fost nişte peisaje superbe a fost minunat de acolo de sus. Era aşa, un peisaj de vis, parcă eram într-un film, sau ceva.

O altă tânără: Au meritat cele 65 de minute petrecute în aer au fost delicioase

Inclusiv echipaje din străinătate au venit special pentru acest festival.

Turist: Venim din Slovenia. Suntem încântaţi să venim aici, pentru că zona aceasta este fantastica pentru zburat

Singura supărare a fost lipsa oamenilor, din cauza restricţiilor de pandemie. 

Loredana Hurley, organizator: A fost foarte dificil să ne adaptăm la noua situaţie şi să ne decidem să facem un festival fără publicul larg

Festivalul Maramureș Balloon Fiesta 2021 se desfășoară în Țara Lăpușului, între satele Rogoz și Lăpușul Românesc, până pe 3 octombrie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » Cerul din Ţara Lăpuşului s-a umplut de baloane: "A fost ceva inedit, nu mă aşteptam să îmi placă aşa de mult acolo sus"