Antena Meniu Search
x

Actorul principal din Black Panther a murit la doar 43 de ani

Chadwick Boseman, actorul cunoscut pentru rolul din filmul "Black Panther", a murit la vârsta de 43 de ani, după o luptă grea cu cancerul.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 29.08.2020, 11:58

Actorul principal din Black Panther a murit la doar 42 de ani
Chadwick Boseman - Capital Pictures / © Tony Michaels / Roth Stock Pictures via Hepta
  • Actorul fusese diagnosticat cu o tumoare în 2016

Boseman a murit vineri noapte în casa lui din Los Angeles, înconjurat de apropiaţi.

"Un adevărat luptător", după cum l-a numit familia, Chadwick Boseman nu a vorbit vreodată despre diagnosticul - cancer la colon, stadiul trei - care i-a fost dat în 2016.

Cel mai recent film lansat în care a jucat este „Da 5 Bloods” al lui Spike Lee, lansat vara aceasta de Netflix. De curând a încheiat filmările pentru drama „Ma Rainey's Black Bottom”, bazată pe piesa de teatru premiată cu Pulitzer a lui August Wilson.

Născut pe 22 noiembrie 1977, în Anderson (Carolina de Sud), Boseman s-a remarcat în rolul jucătorului de baseball Jackie Robinson, în „42” (2013), şi în cel al muzicianului James Brown, în „Get on Up” (2014).

A devenit cunoscut la nivel mondial graţie „Black Panther”, succes din 2018, cu încasări de peste 1,3 miliarde de dolari, primul lungmetraj cu supereroi nominalizat la categoria „cel mai bun film” a premiilor Oscar.

El a mai jucat acelaşi rol în „Captain America: Civil War”, „Avengers: Infinity War” şi „Avengers: Endgame”, producţii Marvel.

„Decesul lui Chadwick este absolut devastator”, a transmis Kevin Feige, preşedinte şi CCO al Marvel Studios. „A fost T’Challa al nostru, Pantera noastră Neagră şi dragul nostru prieten. De fiecare dată când apărea pe platou, radia farmec şi bucurie şi de fiecare dată când apărea pe ecran făcea ceva absolut de neuitat”.

sursa: news.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Declaraţii controversate de la BNR: "Nu vă mai așteptați să vă crească nivelul de trai". Credeţi că noi, statul sau împreună ar trebui să găsim soluţii pentru un trai mai bun?

Observator » Evenimente » Actorul principal din Black Panther a murit la doar 43 de ani