Antena Meniu Search
x

Video Cifre cutremurătoare: sute de copii au fost agresați sexual în România, în 2021. Cele mai multe victime au vârste între 4 şi 7 ani

Peste 360 de minori au fost agresați sexual în primele nouă luni ale acestui an. Cele mai multe victime au vârste între 4 şi 7 ani. Iar astea sunt doar cazurile în care au fost depuse plângeri. Polițiștii au lansat o campanie națională de prevenire a agresiunii sexuale asupra minorilor. 

de Redactia Observator

la 17.11.2021, 09:09

Vezi și

O analiză a Institutului de Cercetare și Prevenire a Criminalității scoate la iveală cifre cutremurătoare. Numărul de minori agresați sexual în acest an este uriaş.

Andrei Lință, Poliția Română: La nivel național, primele nouă luni ale anului 2021, Poliția Română a instrumentat 650 de infracțiuni de agresiune sexuală, dintre care 362 asupra unui minor.

Specialiștii spun că perioada pandemiei a făcut ca abuzurile nu doar să continue, ci să devină tot mai dese.

"Principalele victime ale agresiunilor sexuale au fost înregistrate din rândul adolescenților, într-un procentaj de 50% și preadolescenților într-un procentaj de 31%", a declarat Cătălina Surcel, de la Telefonul Copilului.

Pe acelaşi subiect

Victimele abuzurilor sexuale au vârste fragede

Cele mai multe dintre victime au vârste fragede.

"Cifre alarmante s-au înregistrat și la categorii mici de vârstă. Aici vorbim despre fete cu vârste cuprinse între 4 și 7 ani (10%) și băieți cu vârsta cuprinsă între 4 și 7 ani (19%)", a mai spus Cătălina Surcel.

Polițiștii vor continua această campanie până vara anului viitor.

Obiectivul lor - informarea copiilor şi a părinţilor despre pericolele care îi pasc pe cei mici la tot pasul şi cum pot preveni să ajungă victimele prădătorilor sexuali.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Cifre cutremurătoare: sute de copii au fost agresați sexual în România, în 2021. Cele mai multe victime au vârste între 4 şi 7 ani