Antena Meniu Search
x

Cine este Silvestru Şoşoacă, soţul avocatei Diana Şoşoacă. A fost plasat sub control judiciar după ce ar fi agresat un polițist

Dumitru-Silvestru Șoșoacă, soţul Diana Şoşoacă, este vizat într-un dosar de ultraj, după un scandal între senatoare şi o jurnalistă a televiziunii italiene RAI 1, Lucia Goracci. Diana Şoşoacă susţine că aceasta a lovit-o, după o neînţelegere în privinţa unui interviu pe care jurnaliştii ar fi trebuit să îl ia.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 14.12.2021, 14:56

Silvestru Șoșoacă
Cine este Silvestru Şoşoacă, soţul avocatei Diana Şoşoacă - Facebook / Silvestru Șoșoacă

Totul s-a întâmplat vineri seară, după ce un interviu luat de către o echipă de jurnalişti italieni a luat o turnură neaşteptată. Goracci se afla în Bucureşti împreună cu o echipă de filmare a postului RAI 1 şi reclamă că incidentul a avut loc în biroul de avocatură al Dianei Şoşoacă. Doi dintre ziarişti ar fi fost sechestraţi în biroul senatoarei, iar soţul Dianei Şoşoacă ar fi agresat un agent de poliţie chemat ulterior la faţa locului. I-a smuls masca de pe faţă jurnalistei şi ar fi lovit-o în braţ, după care a muşcat-o de mână. „M-a muşcat de mână, apoi am ieşit afară", a adăugat jurnalista. Astăzi, susţinătorii celor doi s-au îmbrâncit şi ei cu ziariştii, după audierile din acest dosar.

Jurnalista Lucia Goracci de la postul Rai 1 a făcut plângere pe numele Dianei Şoşoacă în urma celor întâmplate. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe din Italia și-a exprimat dezaprobarea către ambasadorul României de la Roma: Italia condamnă ce s-a petrecut la București, scrie Rai News.

În ciuda faptului că senatoarea Diana Şoşoacă a devenit una dintre cele mai cunoscute figuri din Parlamentul României, pentru modul în care şi-a exprimat în repetate rânduri opiniile şi poziţia mai ales faţă de vaccinarea împotriva Covid, despre soţul său, Dumitru-Silvestru Șoșoacă, nu sunt cunoscute foarte multe detalii.

Silvestru Şoşoacă, şef de tură la o firmă privată

Dumitru-Silvestru Șoșoacă, care este angajat la o firmă care se ocupă cu activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management, având poziţia de „şef de tură”, este al treilea soţ al avocatei. Potrivit unei declaraţii de avere a demnitarului, din anul 2020, acesta are un venit anual de 28.000 de lei şi deţine trei terenuri bine poziţionate. Spre deosebire de soţul ei, Diana Şoşoacă are o avere considerabil mai mare, cu un venit anual de 250.000 de lei. În timp ce parlamentara câştigă lunar în jur de 20.000 de lei, Dumitru Şoşoacă are un salariu în jurul a 2.300 de lei.

Diana Şoşoacă deţine şi mai multe terenuri şi locuinţe, precum şi obiecte de artă moştenite de familie şi conturi bancare în care sunt depozitaţi aproximativ 15.000 de euro. Este proprietara unui eren agricol de 22.500 mp în Baloteşti, judeţul Ilfov, şi a trei terenuri intravilane în Vâlcea şi Dâmbovița. Are de asemenea şi două apartamente şi o casă de vacanţă, iar ca autoturism are un Opel Corsa, cumpărat în 2015.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Evenimente » Cine este Silvestru Şoşoacă, soţul avocatei Diana Şoşoacă. A fost plasat sub control judiciar după ce ar fi agresat un polițist