Antena Meniu Search
x

Video Cine sunt angajaţii de la stat care l-au ajutat pe Ştefan Godei să acopere abuzurile din azilele groazei

Scandalul azilelor groazei a luat o nouă întorsătură astăzi. După trei zile de controale la sânge în toate căminele sociale din ţară, avem şi prima demisie la nivel înalt. Marius Budăi a renunţat la funcţia de ministru al Muncii, după ce, tot el a spus că nu se consideră responsabil pentru ororile descoperite în centrele de bătrâni. Iar în timp ce la Ministerul Muncii se pregătea marele anunţ al demisiei, instituţiile din subordinea ministerului au primit o vizită surpriză din partea procurorilor DNA. Doi funcţionari, suspectaţi că au acoperit abuzurile, sunt acum audiaţi. 

de Redactia Observator

la 13.07.2023, 17:35

Vezi și

9 dimineaţa. Începe haosul în instiuţiile din subordinea Ministerului Muncii. Prima vizată de procurorii DNA - Agenţia pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Ilfov. Este chiar una dintre instituţiile care ar fi trebuit să controleze azilele groazei. 

Centrul primea subvenție de 6.000 de lei pe lună pentru fiecare beneficiar

Cosmina Balint, reporter Observator: Oamenii legii strâng documente din birourile a doi funcţionari publici pentru că au bănuiala că aceştia ar fi acordat avize definitive de funcţionare celor 3 centre deşi ştiau că există nereguli grave. 

Printre ele, şi Centrul Armonia din Voluntari, deţinut de Ştefan Godei. Procurorii cred că cei doi funcţionari, Andrei Cornel Năstase şi Florina Ronţescu, l-ar fi ajutat pe Godei să acopere neregulile din cămine. Totul, pe bani mulţi. Pentru fiecare beneficiar, centrul primea subvenție de 6.000 de lei pe lună.

Pe acelaşi subiect

Cei doi funcţionari au fost audiaţi de procurori

Bogdan Dinu, reporter Observator: La ora 15, cei doi funcționari ai AJPIS au fost aduși de jandarmi la sediul central al parchetului Anticorupție, aici unde sunt audiați de procurori.

În tot acest timp în care mascaţii descindeau la agenţia statului, la Ministerul Muncii, Marius Budăi se pregătea să îşi dea demisia.

Marcel Ciolacu, premierul României: Am avut azi o discuție cu Budăi care m-a anunțat de decizia de a-și depune demisia la finalul acestei ședințe. E un gest de onoare, reacția firească a unui decident politic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cine sunt angajaţii de la stat care l-au ajutat pe Ştefan Godei să acopere abuzurile din azilele groazei