Antena Meniu Search
x

Opoziţia îi cere lui Marcel Ciolacu să o demită pe Gabriela Firea. Drulă: "Nu mai poate sta la masa Guvernului"

Azilele groazei. După ce Marius Budai a anunțat că demisionează din poziția de ministru al Muncii, în urma controverselor cauzate de scandalul situației din azilele din județul Ilfov, premierul Marcel Ciolacu a declarat că demisia colegului său de partid reprezintă "un gest de onoare", acesta subliniind ieri faptul că, în opinia sa, instituția pe care a condus-o nu este responsabilă în acest caz. Odată cu plecarea social-democratului, liderii opoziției au cerut și demisia Gabrielei Firea. Ministrul Familiei a vorbit despre relația sa cu Ştefan Godei, una din persoanele vizate de acest scandal.

de Redactia Observator

la 13.07.2023, 16:35

Gabriela Firea, ministrul Familiei
Azilele groazei. După plecarea lui Marius Budăi, opoziția cere și demisia Gabrielei Firea - Hepta

"Presa tocmai a dezvăluit că Godei - patronul azilelor groazei - a fost consilierul parlamentar al Gabrielei Firea timp de 2 ani (2021-2023). Asta în timp ce Gabriela Firea se făcea acum 3 zile că nu știe cine e și îl numea un om <care bagă capul în poză>", scrie Cătălin Drulă pe Facebook.

"Câtă sfidare și minciună mai trebuie până când își găsește Marcel Ciolacu curajul de a o da afară din guvern?", se întreabă acesta.

"Sunt nevoită, din păcate, să repet ce am afirmat zilele trecute, în urma unor informații apărute în presă. Inculpatul din dosarul azilelor din județul Ilfov nu a fost vreodată șoferul meu. Eu am același șofer de 16 – 17 ani, pe care îl cunosc toate instituțiile, toți jurnaliștii, toată primăria, tot Parlamentul etc. La Primăria Capitalei bărbatul din acest dosar nu a fost șoferul meu, ci a lucrat ca șofer la Administrativ și pentru alte persoane. Nici la Senat nu a fost șoferul meu, ci a deservit o perioadă colegii de la cabinetul senatorial, așa cum a făcut-o în toate instituțiile unde a activat", a reacționat ministrul Gabriela Firea.

Opoziția cere demisia Gabrielei Firea

"După demisia lui Marius Budăi trebuie să urmeze Gabriela Firea. Fiecare zi de întârziere înseamnă sfidare și dispreț față de românii revoltați de ororile din Voluntari", consideră Cătălin Drulă, președintele USR. El susține că premierul Ciolacu are datoria să o demită pe Firea. "Oricâte calcule cinice își fac în spate, acestea nu pot trece înaintea unui gest necesar și obligatoriu. Clanul Firea-Pandele nu mai poate sta la masa guvernului", a mai spus acesta.

Dacian Cioloş: Lui Marcel Ciolacu îi este frică să o demită pe Gabriela Firea. ÎI este teamă să fie onest

Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş afirmă joi, ca reacţia la demisia ministrului Muncii, Marius Budăi, că lui Marcel Ciolacu îi este frică să o demită pe Gabriela Firea şi îi este teamă să fie onest.

"Lui Marcel Ciolacu îi este frică să o demită pe Gabriela Firea. ÎI este teamă să fie onest. Probabil că i se amestecă multe calcule în cap acum. Oare va pierde partidul, oare îl vor susţine la preşedinţie sau îl vor lăsa din braţe ca pe Năstase, Ponta sau Dragnea? Tot felul de întrebări fără răspuns îl fac pe Marcel Ciolacu să tremure în faţa deciziei de demitere a Gabrielei Firea", a scris Dacian Cioloş.

El continuă: "Ce uită şeful PSD e că soarta lui politică e cu mult mai puţin importantă decât deciziile reale, necesare şi morale pentru ţară. Ar fi trebuit să o demită pe Gabriela Firea de cel puţin o săptămână. Faptul că aruncă vina, pas cu pas, pe câte unul sau altul demonstrează că Marcel Ciolacu nu înţelege ce înseamnă responsabilitatea pe care o are în fruntea Guvernului: să slujească ţara, nu partidul". 

Și un alt lider REPER consideră că demisia ministrului Muncii, venită foarte târziu, nu este suficientă pentru recredibilizarea acțiunilor guvernului în politicile de asistență socială. "Era nevoie și de demisia Gabrielei Firea, care își încolăcește mai tare tentaculele în jurul scaunului de ministru, pentru că și ea are o responsabilitate politică dar și directă în cazul azilelor din Voluntari chiar mai mare decât a lui Marius Budăi. Un guvern cu Gabriela Firea în el este unul care girează în continuare ororile din azilele groazei" a spus Dragoș Pîslaru, copreședinte REPER și fost ministru al muncii.

Ludovic Orban: Demisia lui Marius Budăi nu a fost o demisie de onoare

Preşedintele partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban a solicitat demisia ministrului Familiei Gabriela Firea, în contextul faptelor petrecute în "azilele groazei". "Timp de 9 zile Ciolacu a fost complicele lui Budăi şi Firea, i-a ţinut în braţe în speranţa că valul de indignare şi de revoltă din societate se va diminua şi îi va putea face scăpaţi pe cei doi, care sunt în mod evident responsabili pentru tratamentele inumane la care au fost supuşi vârstnicii", a mai precizat el.

"Demisia, Firea! Timp de 9 zile Ciolacu a fost complicele lui Budăi şi Firea, i-a ţinut în braţe în speranţa că valul de indignare şi de revoltă din societate se va diminua şi îi va putea face scăpaţi pe cei doi, care sunt în mod evident responsabili pentru tratamentele inumane la care au fost supuşi vârstnicii din azilele groazei", a scris Ludovic Orban, joi pe Facebook.

Liderul Forţa Dreptei a mai spus că "în acest timp, Ciolacu şi conducerea PSD au sacrificat ceva «plevuşcă», nişte directori şi un preşedinte de agenţie, cu intenţia evidentă de a reduce presiunea publică prin oferirea câtorva capete de ţapi ispăşitori""Budăi şi Firea au ieşit cu o mulţime declaraţii, fiind susţinuţi puternic de toată maşinăria propagandistică a PSD. Niciunul nu a dat nici măcar cel mai mic semn că îşi asumă vreo responsabilitate şi au arătat clar că nu au nici cea mai mică intenţie de a demisiona. Conducerea PNL a păstrat o tăcere cu iz de omerta asupra subiectului. Cu excepţia pasării reponsabilităţii dintre Budăi şi Thuma (preşedintele CJ ILfov), peneliştii au fost instruiţi de conducere prin ghidurile de mesaj să nu ia poziţii critice contra minştrilor pesedişti, ci chiar să le ia apărarea", a mai precizat Orban.

El a adăugat că demisia ministrului Marius Budăi a fost impusă de conducerea PSD, nu a fost o demisie de onoare. "Astăzi, Budăi a fost obligat să îşi dea demisia. Demisie nu de onoare, aşa cum a minţit Ciolacu în şedinţa de guvern, ci de oroare. O demisie impusă de conducerea PSD, nu pentru că pesediştilor le pasă de suferinţele atroce îndurate de vârstnicii fără nicio apărare din centrele de tip lagăr de exterminare, ci doar pentru ca să mai salveze ce se poate salva din imaginea dezastruoasă a PSD şi a coaliţiei de guvernare", a completat Orban.

Ludovic Orban a mai afirmat că "această demisie are şi intenţia parşivă de a o scăpa pe Firea de demisie, cârdăşia dintre Ciolacu şi Firea fiind mai strânsă""Chiar dacă este ziua de naştere a lui Firea, continui să îi solicit demisia. Dacă Ciolacu va continua să îi ţină spatele îşi va săpa propria „groapă politică” şi va duce PSD-ul în cap", a adăugat preşedintele partidului Forţa Dreptei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri politice » Opoziţia îi cere lui Marcel Ciolacu să o demită pe Gabriela Firea. Drulă: "Nu mai poate sta la masa Guvernului"