Video

Clotilde Armand, agresată din cauza gunoaielor din Sectorul 1: "Este o situaţie de şantaj care nu este acceptabilă"

De Laurenţiu Rădulescu.
Publicat: 09.06.2021, 22:16.
Actualizat: 09.06.2021, 22:59

Primarului Clotilde Armand, spune că un bărbat ar fi atacat-o şi i-ar fi lovit maşina, dimineaţă, în timp ce mergea spre sediul primăriei. A sunat la 112 să anunţe, însă nu a depus plângere deocamdată.

"A fost un incident, am explicat ce s-a întâmplat. Echipa noastră este hărţuită în continuare dar nu ne intimidează". Aşa caracterizează Clotilde Armand cele întâmplate în această dimineaţă. Primarul Sectorului 1 a povestit pe Facebook cum, în timp ce se afla la un semafor, a fost atacată de un necunoscut.

Laurenţiu Rădulescu, reporter Observator: "Locul în care primarul Sectorul 1 susţine că a fost agresat se află la 100 de metri de primărie. Clotilde Armand venea spre serviciu, atunci când, spune ea, un bărbat a venit şi a început să îi lovească maşina cu pumnii şi picioarele".

Primarul a anunţat incidentul la 112 , fără să depună însă şi o plângere oficială la poliţie.

Citește și:

"Astăzi, 9 iunie a.c., în jurul orei 9:20, prin apel 112, o femeie a sesizat faptul că în jurul orei 9:00, în timp ce se afla în trafic, pe raza sectorului 1, un bărbat de aproximativ de 45 de ani i-a lovit mașina cu pumnii. Persoana și-a rezervat dreptul de a depune plângere.", sursa Poliţia Bucureşti.

Gunoaiele, adevărata problemă cu care se confruntă Clotilde Armand

Clotilde Armand spune că totul ar avea legătură scandalul gunoaielor din sectorul 1, scandal care e încă departe de a fi încheiat.

"Este o situaţie de şantaj care nu este acceptabilă. În orice Capitală europeană s-ar fi oprit aşa şantaj. Cer în continuare starea de alertă", Clotilde Armand primarul Sectorului 1.

Starea de alertă i-ar permite, spune primarul Sectorului 1, ieşirea din criză. Primaria vrea să plătească direct sortatorii de deşeuri, nu prin intermediul companiei Romprest. Pe de altă parte, societatea de salubrizare invocă datorii istorice de peste 100 de milioane de lei şi spune că dacă situaţia nu va fi rezolvată în această săptămână, gunoaiele vor reapărea pe străzi. În paralel, Garda de Mediu va da mâine concluziile contrului făcut în Sectorul 1.

Octavian Berceanu, Garda de Mediu: "Primăria şi salubristul au obligativitatea de a menţine în orice condiţii ridicarea deşeurilor, pentru a nu crea astfel de situaţii".

Scandalul deşeurilor din sectorul 1 al Capitalei durează de aproape o jumătate de an. Primarul Clotilde Armand a depus inclusiv o plângere penală la poliţie împotriva firmei, acuzând-o de şantaj.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.