Antena Meniu Search
x

Comisarul Șipoș, fostul șef al Serviciului Antidrog la BCCO Cluj, reţinut pentru şantaj şi interceptări ilegale

Comisarul Liviu Şipoş, fostul şef al departamentului Antidrog, de la Crimă Organizată din Cluj, a fost reţinut pentru şantaj şi interceptări ilegale. Şipoş ar fi condus o reţea infracţională care intercepta şi şantaja oameni de afaceri.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 16.08.2020, 14:59

Afacerişti urmăriţi şi şantajaţi de fostul şef al Serviciului Antidrog
Un fost şef din Poliţie conducea o structură mafiotă - Observator
  • Comisarul avea dosarele celor pe care îi anchetase
  • El îşi supraveghea victimele, apoi le şantaja

Astfel, patru bărbați bănuiți că ar fi șantajat oameni de afaceri după supravegherea ilegală a acestora au fost reținuți în urma unei acțiuni de prindere în flagrant delict și a 6 percheziții realizate de polițiștii Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și procurori D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală.

Din cercetări a reieșit că liderul grupării ar fi administrat o firmă de detectivi, sub paravanul căreia ar fi realizat în fapt activități de supraveghere și monitorizare constantă, în mod ilegal, a unor oameni de afaceri, în scopul șantajării acestora. 

Membrii grupării ar fi identificat persoane care ar fi putut fi pretabile, din perspectiva subiectivă persoanelor bănuite, la implicarea în activități infracționale, în acest caz din sfera traficului internațional de droguri. Posibilele suspiciuni ale membrilor grupării, fără reprezentare în realitate, ar fi fost generate în 2 modalități: fie persoana vizată avea antecedente penale în acest sens, fie în urma verificărilor efectuate de către membrii grupării rezultau  informații conform cărora anumite persoane fizice sau juridice au obținut venituri mari într-o perioadă scurtă de timp deși obiectul lor de activitate nu era, în opinia persoanelor bănuite, generator de astfel de profituri financiare.

Liderul grupării ar fi identificat potențiali oameni de afaceri șantajabili, iar, ulterior, cu sprijinul altor 3 persoane, ar fi realizat măsuri de supraveghere ilegală a activităților zilnice ale acestora, prin montarea pe autovehiculele sau în sediile birourilor ori locuințelor aparținând persoanele vizate a unor dispozitive de urmărire de tip baliză, respectiv dispozitive tehnice de interceptare a convorbirilor purtate în mediul ambiental. 

Toate aceste activități ar fi fost derulate în scopul obținerii unor eventuale date și informații compromițătoare în baza cărora să poată percepe ulterior sume de bani de la victime.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciilor Centrale ale Direcției de Combatere a Criminalității Organizate și a beneficiat de sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale, iar în cauză s-a cooperat cu ofițeri de poliție din cadrul Direcției Generale Anticorupție.

Suportul tehnic a fost asigurat de Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Comisarul Șipoș, fostul șef al Serviciului Antidrog la BCCO Cluj, reţinut pentru şantaj şi interceptări ilegale