Antena Meniu Search
x

O tânără din Constanţa care a născut pe câmp refuză ajutorul statului

Caz uluitor la Constanţa. O tânără a născut pe câmp fetiţe gemene, cu toate că un bărbat, dar şi autorităţile au făcut tot ce le-a stat în putinţă ca ea să aducă pe lume copiii la spital.

de Redactia Observator

la 14.10.2020, 11:09

Vezi și
  • Bărbatul a ajutat-o cu bani şi cu mâncare şi a încercat s-o convingă să renunţe la prostituţie. Când a aflat că e aproape să nască, bărbatul a alertat autorităţile.

Nicoleta trăiește de ani buni pe străzi. Hrana și-o obține vânzâdu-şi trupul la marginea oraşului. Duminică, femeia care n-a împlinit încă 30 de ani a născut singură, pe câmp, două fetiţe. A avut mare noroc că a scăpat cu viaţă şi ea şi gemenele, iar salvatorul lor se numeşte Daniel.

Daniel Lalau: Am luat-o pe jos, că dacă eram cu maşina trecem prin zonă şi n-o vedeam.

Bărbatul a cunoscut-o în drumul lui spre muncă. A ajutat-o cu bani şi cu mâncare şi a încercat s-o convingă să renunţe la prostituţie. Când a aflat că e aproape să nască, bărbatul a alertat autorităţile.

Reporter: De câte ori aţi dus-o la spital? Sau cum s-a întâmplat?

Daniel Lalau: În 2 săptămâni, marţi, vineri, într-o zi a fost luată de poliţie. Secţia 2, care a făcut eforturi mari. Şi au fost nişte oameni deosebiţi.

Andreea Iliescu - purt cuv IPJ Cta: Aceasta a fost adusa la sediu de politie unde a declarat faptul ca a fost la un control la spital si starea ei de sanatate este una buna. Totodată, colegii mei i-au contactat pe reprezentantii DGASPC Cta; acestia i-au gasit un loc intr-un centru, un adapost specializat pentru minori si femei insarcinate, insa aceasta a refuzat.

Şi a fugit din nou pe câmp. Daniel a aflat şi el de fugă şi a căutat-o sperând că o găseşte înainte să nască. Îi era frică că se putea întâmpla o tragedie.

Daniel Lalau: Deci, erau cei 2 copii în joc. Ea, săraca, n-are nicio vină. Are probleme.

Crina Kibedi - purt cuv Spitalul Jud Cta: Duminică, în jurul pranzului, a fost adusa cu ambulanta o pacienta lauza care nascuse doua fetite gemene; toate au fost internate prin serviciul de urgenta in cadrul sectiei Obstetrica Ginecologie. Au fost investigate iar in momentul de fata evolutia este favorabila.

Protecţia Copilului încearcă s-o ajute din nou. Însă nu o poate face împotriva voinţei ei.

Oana Manoila - purt cuv Protectia Copilului Cta: Vom incepe toate demersurile pe care le avem la dispozitie prin caile legislative de a institui o masura de protectie ptr acesti 2 copii.

Nicoleta este acum internată la maternitatea din Constanța. Ea nu vrea ajutorul autorităților, susținând că își poate crește copiii singură. A mai pierdut deja alți patru copii, care au ajuns în grija statului. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Evenimente » O tânără din Constanţa care a născut pe câmp refuză ajutorul statului