Antena Meniu Search
x

Video Control intern la ISU Prahova, după incendiul de la Ferma Dacilor. Șeful Inspectoratului și-a dat demisia, iar la poliția din Mizil continuă audierile

Cad primele capete după nenorocirea de la Ferma Dacilor. Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Prahova, colonel Nicolae Tudoroiu, şi-a dat demisia, pentru a elimina orice suspiciune privind ancheta. Iar şeful Inspecţiei de Prevenire din aceeaşi instituţie a plătit cu funcţia după şirul de nereguli care au dus la moartea a şapte oameni. Pe lângă lipsa avizului de securitate la incendiu, pensiunea nu avea nici măcar autorizaţie de construire

Bogdan Dinu
de Bogdan Dinu

la 28.12.2023, 14:59

Vezi și

Primele schimbări din funcţie, primele demiteri. În primul rând, şeful de la Prevenire din cadrul ISU Prahova, pe care l-am văzut la locul incidentului, în urmă cu două zile, a fost schimbat din funcție. Decizia s-a luat, aseară, iar astăzi Raed Arafat i-a cerut demisia șefului ISU Prahova. 

DSU trimite și echipe de control la ISU Prahova. Deci vorbim și despre o anchetă internă, dar și de o anchetă penală deschisă de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova. 

Între timp, audierile continuă la poliția orașului Mizil, acolo unde urmează să vină rude, dar și angajați ai Fermei Dacilor, care să dea declarații în fața polițiștilor. 

Cornel Dinicu este în stare de şoc, după ce fiul său a murit carbonizat în incendiu

Pe acelaşi subiect

La declarații a venit și adminitratorul complexului, pe data de 26 decembrie. Nu a vrut, însă, să dea prea multe detalii din cauza șocului prin care a trecut în urma pierderii fiului său.

Reamintim, că în a doua zi de Crăciun, în jurul orei 6.00, în localitatea Tohani, județul Prahova, s-a produs un incendiu puternic la pensiunea Ferma Dacilor. 7 oameni, printre care 3 copii, şi-au pierdut viaţa în a doua zi de Crăciun, după incendiul violent care a mistuit pensiunea din Tohani. O persoană adultă este încă de negăsit, la mai bine de 24 de ore de la izbucnirea focului. Victimele au fost identificate pe baza probelor ADN. Oamenii care se adunaseră la pensiune sunt rude şi apropiaţi ai lui Cornel Dinicu, proprietarul complexului, un om de afaceri cu un trecut controversat. Între timp, s-au deschis mai multe anchete. DNA a intrat pe fir şi redeschide un dosar mai vechi, referitor la modul în care funcţiona Ferma Dacilor.

În continuare este căutată o a opta persoană dispărută. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Control intern la ISU Prahova, după incendiul de la Ferma Dacilor. Șeful Inspectoratului și-a dat demisia, iar la poliția din Mizil continuă audierile