Antena Meniu Search
x

Copii accidentaţi grav pe pârtii, în vacanţă. Avertisment de la salvamontişti

Doi copii s-au accidentat grav, în ultimele ore, pe pârtii. Cum este vacanţă, salvamontiştii le recomandă părinţilor să aibă mare grijă de cei mici. Şi mai ales să poarte căşti de protecţia, chiar dacă sunt la săniuş.

Vezi și

Doi copii s-au accidentat grav, în ultimele ore, pe pârtii. Cum este vacanţă, salvamontiştii le recomandă părinţilor să aibă mare grijă de cei mici. Trebuie să poarte căşti de protecţie, chiar dacă sunt la săniuş, spun salvatorii.

În Neamţ, un băieţel de patru ani s-a lovit puternic la cap. Iar în Azuga, un alt elev a fost grav rănit. 

Pe pârtia de săniuş din staţiunea Durău, judeţul Neamţ, un copil de patru ani, s-a lovit puternic la cap de hidrantul care alimenta tunul de zăpadă. 

Băiatul fost dus de urgenţă la spitalul din Neamţ şi ulterior a ajuns la Iaşi. 

Pare să nu fie zi fără incidente pe pârtii. Astăzi, în Azuga, salvatorii montani i-au oferit ajutor de urgenţă unui băiat de 12 ani, care a ajuns într-o râpă, în apropierea pârtiei Cazacu. O zonă care era închisă din motive de siguranţă. 

Băiatul s-a rănit la cap, iar la mâini şi la picioare are mai multe fracturi. 

Sorin Păltânea, șeful Salvamont Poiana Brașov: Schiorii pe pârtie trebuie să-şi adapteze cunoştinţele şi condiţia fizică la calitatea şi dificultatea pârtiilor pe care le abordează, iar cei care practică săniuşul trebuie să practice acest sport în spaţii destinate pentru săniuş.

Pentru ca turiştii să nu se aventureze periculos, administratorii pârtiilor fac tot posibilul să aibă condiţii excelente. 

În masivul Postăvaru există o adevărată fabrică de producere a zăpezii artificiale. Inima ei este aici, la lacul de acumulare. Doar în acest sezon, administratorii domeniului schiabil au alimentat instalaţiile de producere a zăpezii artificiale cu 130 de mii de metri cubi de apă.

Şi cum e weekendul din vacanţa intersemestrială a elevilor, multe familii şi-au adus copiii la munte. 

Doar în Poiana Braşov, în acest weekend, gradul de ocupare este de peste 70%, spun hotelierii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Copii accidentaţi grav pe pârtii, în vacanţă. Avertisment de la salvamontişti