Antena Meniu Search
x

Copiii de grădiniță și de ciclu primar merg la școală și în scenariul roșu. Sorin Cîmpeanu: ”Cum să te joci cu ei online?”

Sorin Cîmpeanu a explicat că s-a luat decizia ca cei mici să meargă la școală chiar și în scenariul roșu pentru că în învățământul primar și la grădiniță este cel mai greu de imaginat cum se face predarea online.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 08.02.2021, 22:15

Copiii de grădiniță și de ciclu primar merg la școală și în scenariul roșu
Copiii de grădiniță și de ciclu primar merg la școală și în scenariul roșu - AGF / . Bildagentur RM via Hepta
  • Ministrul Cîmpeanu a explicat de ce copiii de grădiniță și de ciclu primar merg la școală în scenariu roșu.

„Eu am fost astăzi în mai multe grădinițe, am văzut bucuriile bucuria copiilor. Cum să te joci cu ei online? În clasa pregătitoare și în clasa întâi e greu să înveți să faci literele online”, a declarat ministrul Educației.

Potrivit acestuia, sunt 167.000 de copii în clasa pregătitoare și 168.000 de copii în clasa întâi.

„De aceea am prioritizat grădinițele și învățământul primar. În Europa, din cele 27 de state în momentul acesta doar trei state nu au deschis grădinițele și învățământul primar, toți au redeschis sau unii nu au închis deloc”, a mai spus ministrul, potrivit Mediafax.

Cei mici, mai puțin vulnerabili în fața mutațiilor Covid

Un alt motiv invocat de Cîmpeanu este că, cel puțin până la apariția noii tulpini, cei mici erau mai puțin vulnerabili.

După prima zi de școală, Sorin Cîmpeanu a estimat prezența la învățământul primar „undeva până la 80%”, în timp ce pentru cei mari este mai slabă.

În ce privește universitățile, ministrul a declarat că are marți o întâlnire cu rectorii, iar recomandarea sa a fost ca studenții să fie anunțați cu cel puțin 7 zile înainte de deschiderea sau nu a universităților.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Evenimente » Copiii de grădiniță și de ciclu primar merg la școală și în scenariul roșu. Sorin Cîmpeanu: ”Cum să te joci cu ei online?”