Antena Meniu Search
x

Un copil de patru ani din Bihor a fost smuls şi târât de o viitură, chiar sub ochii familiei

Un copil de 4 ani din Bihor este dat dispărut, după ce o viitură puternică l-a smuls de lângă părinţii săi. Nenorocirea s-a întâmplat în momentul în care familia încerca să traverseze cu maşina apele ieşite din matcă ale unui râu.

de Redactia Observator

la 14.06.2020, 11:32

Vezi și
  • Căutările au fost oprite pe timpul nopţii din cauza ploilor.
  • Copilul este căutat în continuare de autorităţi.

Copilul era în maşină cu părinţii şi fratele mai mic, de doar un an. În jurul orei 20.00, au fost surprinşi de o ploaie torenţială. Încercau să traverseze un pârâu din satul bihorean Valea de Sus, dar n-au mai reuşit. Autoturismul a rămas blocat în mijlocul viiturii.

Primar Câmpani: A venit o viitură, rupere de nori şi a crescut nivelul apei. Au fost într-o maşină. Patru persoane. Soţ, soţie şi doi copii.

Tatăl l-ar fi scos pe băiat din autoturism şi l-ar fi dus pe mal. Iar apoi ar fi plecat să-l salveze şi pe celălalt copil, care era în maşină cu mama. Rămas singur, băiatul de 4 ani a fost luat de ape.

Căutările au început imediat ce familia a sunat la 112.

Camelia Roşca, maior, purt de cuv ISU Crisana: În misiune sunt angrenaţi 29 de pompieri militari, membrii Serviciului Volunatar pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi trei membri ai Serviciului Salvamont.

Liciniu Venter, manager ambulanta Bihor: Şi Serviciul de Ambulanţă are un echipaj cu medic care însoţeşte echipele de salvare.

Localnicii s-au mobilizat şi ei în căutarea băiatului. Nu au găsit însă decât maşina, împotmolită în aluviuni.

Băiatul a fost căutat şi cu o barcă. În zadar însă. Operaţiunile au fost îngreunate de vremea rea. Codul portocaliul de ploi torenţiale, emis în judeţul Bihor, a dus la umflarea râurilor din comună şi le-a creat probleme salvatorilor. Nu au mai avut vizibilitate şi, peste noapte, au fost nevoiţi să oprească misiunea de salvare. Vor continua însă în această dimineaţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Un copil de patru ani din Bihor a fost smuls şi târât de o viitură, chiar sub ochii familiei