Antena Meniu Search
x

Video Copilaşul lovit mortal de maşina poliţiei, înmormântat sâmbătă. Agentul, apărat de colegi: nu a greşit cu nimic

Anchetă în plină desfăşurare la Brăila, acolo unde un copil de doar un an şi jumătate a fost strivit de o mașină de Poliție. A fost un cumul de factori care a dus la tragedie, spun specialiştii auto. Micuţul nu a fost supravegheat, iar autoturismul nu avea senzori de parcare care să avertizeze şoferul că în faţa sa este un obstacol nevăzut de la volan. Atenţie, imagini şi informaţii care vă pot afecta emoţional. 

de Adrian Obreja

la 03.11.2023, 20:16

Vezi și

Procurorii analizează secundă cu secundă imaginile surprinse de camerele de supraveghere. Pe acestea se observă cum părinţii copilului discută cu polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale, în timp ce micuțul se plimbă nesupravegheat în stânga autoturismului. La un moment dat, băiatul ajunge chiar în fața mașinii. Şoferul porneşte de pe loc şi îl calcă. 

Mihăiță Scutaru, instructor auto: Un cumul de factori. Copilul era de înălţime mică, maşină de teren şi nu a avut cum să fie observat. 

Colegii poliţistului îi iau apărarea

Şi colegii poliţistului de la volan îi iau apărarea.

Pe acelaşi subiect

Dan Saltelechi, Europol: Verificarea oglinzilor retrovizoare stânga, dreapta, şi bineînţeles privit în stânga şi în dreapta în lateral pe geamurile portierelor faţă respectiv spate şi bineînţeles privirea în faţă în zona parbrizului. În momentul în care respecţi toate aceste reguli nu greşeşti cu nimic când te pui în mişcare.

Detaliul care ar fi făcut diferenţa dintre viaţă şi moarte

Fabricată în 2019, maşina poliţiei nu avea un echipament care, în acest caz, ar fi putut face diferenţa între viaţă şi moarte.

Adrian Obreja, reporter Observator: Dacă maşina ar fi avut senzori de parcare, mai ales în bara faţă, şoferul ar fi primit alertă în bord, indiferent că obstacolul era atât de mic precum un copil de un an şi jumătate. Haideţi să vedem diferenţa între existenţa unor senzori de parcare şi lipsa lor. Suntem în maşină, avem motorul pornit şi stăm pe loc. Iată ce se întâmplă în momentul în care avem un obstacol în faţa maşinii pe care nu-l vedem cu ochiul liber dar primim alertă în bord.

Val de anchete după tragedie

Tragedia a declanșat un val de anchete.

Dorina Grigore, pdc Parchet Curtea de Apel Galați: Dosarul a fost preluat pe Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi urmând a se efectua cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă.

Copilul va fi înmormântat sâmbătă

Astăzi familia a adus acasă corpul neînsuflețit al micuţului. Între timp reprezentanții Direcției de Asistenţă Socială și Protecția Copilului Brăila au făcut o primă evaluare la domiciliului părinţilor. 

Simona Cimpoaie,director DJASPC Brăila: Am identificat patru copii, alţi patru beneficiind de măsuri de protecție specială. Am colaborat cu direcția dr asistenta sociala a primăriei braila urmând ca familia sa beneficieze de ajutoare sociale. 

Băiatul va fi înmormântat sâmbătă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Evenimente » Copilaşul lovit mortal de maşina poliţiei, înmormântat sâmbătă. Agentul, apărat de colegi: nu a greşit cu nimic