Antena Meniu Search
x

Cristi Borcea insistă să fie eliberat: "Am muncit non stop, nu știu ce să mai fac!"

Cristi Borcea, în vârstă de 49 de ani, ar putea fi eliberat azi din puşcărie, la 8 luni de la condamnarea şi încarcerarea în "Dosarul retrocedărilor".

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 10.09.2019, 11:37

Cristi Borcea, la un pas de eliberare. Fostul acționar al lui Dinamo ar putea ieşi azi din pușcărie - Instagram

Cristi Borcea, în vârstă de 49 de ani, ar putea fi eliberat azi din puşcărie, la 8 luni de la condamnarea şi încarcerarea în "Dosarul retrocedărilor".

O decizie privind cererea de eliberare condiţionată a fostului finanțator al Dinamo București urmează să fie luată, astăzi, de magistraţii.

Cristian Borcea a fost adus la Judecătoria Sectorului 4 din Capitală, în această dimineaţă.

El a mărturisit, în fața instanței, că a muncit tot timpul și a participat la toate cursurile, programele și activitățile la care s-a putut, chiar și când era în carantină, și îi roagă pe judecători să aprobe eliberarea sa.

„Din carantină am muncit non stop, nu știu ce să mai fac să obțin eliberarea, vă rog mult să fiți de acord cu eliberarea”, a răbufnit Borcea în faţa judecătorilor.

Comportament exemplar în închisoare

Cristian Borcea s-a implicat în programele educaționale de la locul de detenție şi a dat dovadă de comportament exemplar, așa cum i-a sugerat instanța.

Pe lângă aceste activități, a fost implicat in toate proiectele social educative pentru a fi gata de revenire in societate, a plătit toate sumele de bani din prejudiciul dosarului, a muncit pe toată durata pedepsei.

După operaţia pe cord deschis, s-a stabilit că poate face activități ușoare de muncă, la Jilava, și a asumat că vrea să fie selectat la muncă.

Nu a fost niciodată sancționat, a fost recompensat lună de lună gradual cu suplimentarea la convorbiri telefonice și online, vizite mai multe, permisii de părăsire penitenciar.

Borcea a luat 5 ani de închisoare în dosarul retrocedărilor ilegale din Constanţa

Cristi Borcea a fost condamnat, pe 8 februarie, la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanța și Mamaia, sub acuzația că a prejudiciat statul român cu aproximativ 28 de milioane de euro.

Fostul acționar dinamovist s-a întors după gratii la doar șapte luni după ce fusese eliberat condiționat, pentru că executase patru ani și patru luni din pedeapsa de șase ani și patru luni primită în Dosarul Transferurilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Evenimente » Cristi Borcea insistă să fie eliberat: "Am muncit non stop, nu știu ce să mai fac!"