Antena Meniu Search
x

Capturi uriaşe de droguri. Ofiţerii de la Crimă Organizată dau peste tot mai multe culturi de cannabis: 'Se cultivă şi în dulap'

Vezi și

Agricultura este la pământ, dar înfloreşte cultura de marijuana! Anchetatorii au descoperit o cantitate record de droguri, pe un câmp de lângă Timişoara: peste două tone şi jumătate de canabis. Afacerea ilegală e atât de profitabilă, încât sunt şi elevi de liceu care au propriile culturi de apartament.

Cea mai recentă cultură de canabis descoperită de procurorii antimafia se află pe un câmp de lângă Timişoara. Ascunsă între păduri dese, a fost protejată de ochii indiscreţi ai anchetatorilor. Două tone şi jumătate de iarbă prelucrată au fost ridicate de pe câmpuri. Valorează 4 milioane de euro. E un record pentru România.

CLAUDIU CUCU, director interimar al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate:

E sezonul recoltei, cam tot ce se produce se consumă. E cel mai consumat drog. Culturile sunt peste tot, în lanul de porumb, în curtea bunicii, în foste IAS-uri, în apartamente închiriate, oriunde. Există goana după profit.

Există şi cerere: 500.000 de români au recunoscut că săptămânal savurează drogul.

Seminţele de canabis plantate pe un hectar produc şi 100 de kilograme de materie bruta. Neprelucrată valorează 3.000 de euro. Dar o asemenea producţie necesită soare, caldură şi un si sistem de irigaţie bine pus la punct.

Prelucrat, kilogramul de canabis ajunge să coste şi 15.000 de euro. Proprietarii culturilor sunt, de cele mai multe ori, cetăţeni străini. Românii preferă drogurile crescute în interior.

ALINA NEAGOE, specialist al Agenţiei Naţionale Antidrog:

Cel mai tânăr producător pe care l-am cunoscut avea 17 ani. Era la liceu. Şi nu era în apartamentul lui, închiriase.

Adolescentul îşi spunea "Micul Trump". Acum, primeşte consiliere psihologică. El este doar un mic exemplu dintr-un mare fenomen.

CLAUDIU CUCU, director interimar al Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate

Dacă acum 5 ani aveam 1-2 culturi pe an şi era un eveniment, în momentul de faţă avem din ce în ce mai multe culturi indoor şi outdoor.

ALINA NEAGOE, specialist al Agenţiei Naţionale Antidrog:

Foarte mulţi cultivă într-un dulap.

Micii producători nu rezistă mult. De cele mai multe ori, sunt daţi de gol de consumul ridicat de curent al apartamentelor unde cresc plantele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Evenimente » Capturi uriaşe de droguri. Ofiţerii de la Crimă Organizată dau peste tot mai multe culturi de cannabis: 'Se cultivă şi în dulap'