Antena Meniu Search
x

Video Cum a fost scos camionul rămas blocat în Pasajul Unirii. Șoferul a tăiat linia dublă continuă și a ocolit limitatorul

Probleme fără sfârşit în Pasajul Unirii, unde un om a murit şi 20 au fost răniţi luna trecută. Un camion a rămas blocat astăzi la mijlocul tunelului. Este al optulea incident de acest fel din ultimele patru luni. După acest şir de accidente, Primăria Sectorului 4 promite că va instala mai multe sisteme de avertizare, cu lumini şi senzori de înălţime. 

Andreea Milea
de Andreea Milea

la 12.01.2023, 19:28

Vezi și

La ora 10 dimineaţa, camionul a rămas înţepenit în mijlocul pasajului, pe sensul de mers spre Piaţa Universităţii. Poliţiştii spun că şoferul în vârstă de 26 de ani a ocolit limitatorul de avertizare montat cu o sută de metri înainte de intrarea în pasaj, a tăiat linia dublă continuă şi a intrat în tunel chiar pe lângă echipajul poliţiei locale. 

Discuţie reporteri - Ionuţ, şoferul camionului:

Ce s-a întâmplat? De intrat, aţi intrat.

S-a întâmplat. Aşa e. Şi dacă am intrat? Vă rog, faceţi-mi loc!

Pe acelaşi subiect

Nu aţi văzut limita de înălţime?

Nu am văzut. 

Timp de două ore, traficul a fost restricţionat. 

Andreea Milea, reporter Observator: Poliţiştii dirijează traficul la întrarea în pasaj unde din cauza incidentului se circulă pe o singură bandă. 

Poliţiştii au dezumflat roţile camionului pentru a-l scoate din pasaj. 

Poliţiştii spun că autovehiculul a fost înălţat, fără omologare

Bărbatul lucra pentru o firmă de publicitate. Poliţiştii spun că autovehiculul a fost înălţat, fără omologare, cu aproape 40 de centimetri. Dacă în acte, înălţimea camionului este 3 metri şi 39 de centimetri, în realitate are 3 metri 78. În condiţiile în care, tunelul de la Pasajul Unirii are o înălţime minimă de 3 metri 70. 

Discuţie poliţist - şoferul camionului:

Cunoşti ceva, cine a efectuat modificări?

Nu. Aşa am luat-o în primire.

Lucraţi de mult la firma asta?

Aproape un an. 

Şoferul a fost amendat cu aproape 4.000 de lei

Şoferul a fost amendat cu aproape 4.000 de lei pentru că nu a respectat înălţimea maximă admisă în pasaj şi pentru că a condus o maşină modificată fără aprobare. 

Claudiu Costea, reprezentant Brigada Rutieră: Poliţistii au dispus reţinerea certificatului de înmatriculare şi retragerea plăcuţelor.

Violeta Boerescu, reprezentant Primăria Sectorului 4: Însă oricât de multe sisteme de avetizare, de informare am monta la Pasajul Unirii, dacă şoferii nu vor respecta regulile de circulaţie in continuare vom avea astfel de incidente. 

După accidentul mortal de luna trecută în care un autocar plin cu turişti greci a rupt poarta de semnalizare de la intrarea în pasaj, două echipaje de la poliţia locală supraveghează locul. 

Andreea Milea, reporter Observator: Poarta de semnalizare distrusă la accidentul din luna decembrie nu a fost încă montată. Cei de la Primăria Sectorului 4 susţin că, în cazul în care semnalizatorul ar fi fost aici, autoutilitara s-ar fi blocat fix pe banda de circulaţie şi nu în interiorul pasajului. 

Martor: Trec zilnic şi am văzut în fiecare zi masini de politie. Probabil că nu a respectat semnalele poliţiei. 

Primăria promite că va pune poarta la locul ei până la sfârşitul lunii. Mai mult, ar putea fi montate alte 4 noi limitatoare de avertizare. Toate vor avea semnale luminoase, iar unele şi senzori care vor măsura înălţimea maşinilor care se îndreaptă spre pasaj. 

Violeta Boerescu, reprezentant Primăria Sectorului 4: Într-o primă fază vor fi montate sistemele mecanice urmând ca ulterior să fie adăugate şi sistemele electronice.

Este al 8-lea incident de la redeschiderea pasajului, la începutul lunii septembrie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Cum a fost scos camionul rămas blocat în Pasajul Unirii. Șoferul a tăiat linia dublă continuă și a ocolit limitatorul