Antena Meniu Search
x

Cum au fost păcăliţi de un dezvoltator zeci de localnici dintr-un cartier din Târgu Jiu. De 15 ani se plâng că trăiesc ca-n Evul Mediu

Protest într-un cartier nou din Târgu Jiu. Oamenii care au case acolo au rămas fără curent, după ce furnizorul a oprit alimentarea cu energie electrică. Situaţia localnicilor cu facturi la zi este însă extrem de complicată: cartierul privat este branşat la comun, iar contractul este pe numele dezvoltatorului imobiliar. Oamenii cer ajutor autorităţilor care, deocamdată, nu găsesc o soluţie pentru ei.  

de Redactia Observator

la 03.10.2023, 13:46

Vezi și

Peste 70 de case din cartirul Narciselor din Târgu Jiu trăiesc ca în Evul Mediu. de 15 ani. Atunci, dezvoltatorul care le-a vândut terenurile, ar fi promis şi utilităţi la uşă. Nu s-a ţinut de cuvânt.

Localnică: Am rămas fără curent. Copiii mici trebuie neapărat să înveţe. Eu de exemplu sunt clasa a 12-a şi vreau să dau în continuare pe arhitectură, dar curent ca să învăţ...

Casele oamenilor au fost branşate la electricitate în comun, la o partidă folosită pentru organizarea de şantier. Când unii nu au mai plătit, furnizorul a tăiat curentul. Disperaţi, oamenii au ieşit în stradă.

Localnic: S-au împărţit sumele pe care noi le-am plătit pe strada Narciselor, strada Trandafirilo. S-au încâlcit între ele, aşadar noi am rămas fără curent.

Localnic: E o datorie, doar că nu e datoria noastră. Noi avem dovezile de plată, doar că banii s-au dus în altă parte.

Reporter: Şi ce e de făcut?

Localnic: Aşteptăm autorităţile să ne dea o soluţie. 

Reporter: Credeţi că se face ceva?

Localnic: Sper că da, dar de şapte ani, de când sunt eu acolo, nu se face nimic.

Iar oamenii nu sunt departe de adevăr. Pentru că este vorba despre un cartier privat, autorităţile locale spun că nu au prea multe soluţii pentru cetăţeni.

Localnicii sunt disperaţi şi cer să li se facă dreptate

Primar: Fiind vorba de un teren privat şi de un dezvoltator care a dezvoltat acea zonă, autoritatea publică locală nu poate interveni. Din păcate, dezvoltatorul imobiliar nu a făcut altceva decât să parceleze acea bucată de teren din acea zonă, să vândă suprafaţa de teren cetăţenilor, iar ulterior să-i lase cu ochii în soare.

Reporter: Ce veţi face la noapte?

Localnic: O să stăm aici!

Reporter: Ce veţi face dacă nu se va rezolva acum, în câteva zile?

Localnic: O să luăm copiii, o să-i ducem la rude, nu ştiu ce o să facem.

Din păcate pentru oameni, tranformatorul de la care se face alimentarea cu electrictate pentru tot cartierul este în acest moment tot pe numele dezvoltatorului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Evenimente » Cum au fost păcăliţi de un dezvoltator zeci de localnici dintr-un cartier din Târgu Jiu. De 15 ani se plâng că trăiesc ca-n Evul Mediu