Antena Meniu Search
x

Video Cum s-a simțit cutremurul de 5,2 la epicentru, în Runcu. Localnicii spun că nu au mai trăit niciodată așa ceva

Panică. Acesta este cuvântul care descrie cel mai bine reacţia românilor care au simţit cutremurul produs ieri după amiază în zona Olteniei. Profund marcaţi de tragedia care a lovit Turcia şi Siria, mulţi au fugit din case doar cu hainele de pe ei. Au stat cu orele afară, în frig, de teama replicilor. Oamenii au fost cu atât mai speriaţi cu cât în zonă seismele sunt destul de rare.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 14.02.2023, 13:56

Vezi și

Epicentrul a fost în satul Dobrița, din comuna Runcu. Ziua de 13 februarie 2023 nu va fi prea curând uitată de localnicii de aici. Oamenii ne-au povestiti că imediat ce și-au dat seama că este cutremur, că mobila se mișca în jurul lor în locuințe, au ieșit din case, au stat chiar și două ore pe stradă sau în curte, de teama unor replici care ar fi putut urma.

Cutremurul din Gorj, urmat de patru replici

Din fericire, până acum au fost înregistrate doar pagube materiale minore. Foarte mulți dintre localnici erau foarte speriați, pentru că nu au mai trăit așa ceva. Zona Olteniei nu este una cunoscută pentru seisme de o asemenea intensitate. Reamintim că magnitudinea cutremurului a fost de 5,2. Seismul a fost apoi urmat de încă patru replici. Seismul i-a surprins pe localnici, dar și pe specialiști, care au confirmat că această zonă nu este cunoscută cu astfel de seisme.  

Îngrijorarea a fost cu atât mai mare cu cât asta s-a întâmplat imediat după catastrofa din Turcia.

Cutremurul a fost urmat de patru replici. Cea mai mare, de 3,4 pe Richter, la aproape o oră distanţă de primul seism. Toate cu epicentrul în aceeași zonă seismică din Gorj.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Evenimente » Cum s-a simțit cutremurul de 5,2 la epicentru, în Runcu. Localnicii spun că nu au mai trăit niciodată așa ceva