Antena Meniu Search
x

Video Cum s-ar putea rezolva problema arderilor ilegale de deșeuri ce sufocă bucureștenii

Aerul din Capitală a fost greu de respirat şi noaptea trecută. Senzorii au arătat că nivelul de poluare a fost depăşit din nou, şi nu cu puţin. Însă poluarea s-a făcut simţită şi în restul ţării.

de Redactia Observator

la 17.02.2022, 17:54

Vezi și

Pe lângă Bucureşti şi Ilfov, cele mai afectate judeţe sunt Alba, Cluj, Mureş, Neamţ şi Giurgiu. În timp ce activiştii şi experţii dau vina pe arderile ilegale de deşeuri, responsabilii spun că totul este cauzat de vremea prea frumoasă. În lipsa vântului, particulele poluante stau pe loc.

Expunerea prelungită la aerul plin de particule poluante poate cauza probleme grave de sănătate, atrag atenţia medicii.

Soluție în Parlament: arderea gunoaielor să devină infracțiune

În Parlament ar putea exista o rezolvare pentru o parte din problema poluării. Un senator USR a propus ca arderea deşeurilor să fie considerată infracţiune. Doar că proiectul este blocat chiar de Ministerul Mediului.

Pe acelaşi subiect

Legea nu ar putea fi aprobată pentru că o altă lege spune că arderile se sancţionează cu amendă. Aşa că până când aceasta din urmă nu este modificată, întreg procesul este blocat.

Arderea ilegală a deșeurilor ar putea fi pedepsită cu închisoare până la 3 ani

Arderile ilegale de deşeuri ar putea să fie pedepsite cu închisoare de până la 3 ani. E proiect de lege. Deşeurile carbonizate aduc anual milioane de euro grupărilor care se ocupă cu această afacere. Iar nouă, celor care respirăm aerul toxic, mai puţini ani de viaţă. Este semnalul de alarmă pe care l-am tras şi noi la Observator prin campania - După noi, gunoiul.

Aproape 900 de tone de deşeuri au fost arse din 2019 până acum numai în Capitală şi în localităţile din jur. În schimb, doar două dosare penale au fost deschise de poliţia Ilfov pentru incendierea ilegală. Motivul? Legislaţia e depăşită de fenomen, iar autorii poluării scapă de cele mai multe ori basma curată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Evenimente » Cum s-ar putea rezolva problema arderilor ilegale de deșeuri ce sufocă bucureștenii