Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum va arăta centrul Capitalei, după reînceperea reconsolidării planşeului Unirii. Arterele pe care se vor desfăşura lucrările

Au trecut şapte ani de când specialiştii în construcţii avertizau că planşeul Unirii este un pericol din cauza infiltraţiilor. Elementul de beton, pe sub care trece Râul Dâmboviţa, este în prezent într-o stare de degradare avansată, iar ultima expertiză tehnică a arătat că structura are un risc seismic de gradul I. Între timp a fost semnat şi proiectul de reconsolidare, cu termen final de proiectare la sfârșitul acestui an. Lucrările merg conform planului, cel puţin până în acest moment. 

de Ana Maria Munteanu

la 06.08.2024 , 08:40

Au trecut aproape 8 luni de când a fost semnat contractul pentru refacerea din temelii a întregului planşeu Unirii, cu o finanţare de aproximativ 800 de milioane de lei, asigurată de Guvern. Un prim pas pentru începerea acestui proiect a fost făcut azi-noapte, când circulaţia a fost oprită în subteran pe sensul Universitate - Tineretului pentru lucrări de mentenanţă provizorie. 

Planşeul acoperă râul Dâmboviţa, pasajul rutier şi metroul pe o lungime de 360 de metri.

Potrivit Primăriei Sectorului 4, lucrările propriu-zise la planşeul care susţine Piaţa Unirii, concomitent cu lucrările de la plaşeul de pe Dâmboviţa vor începe anul viitor şi vor dura aproximativ doi ani. În tot acest timp traficul va fi restricţionat, pe porţiuni, pentru a nu închide în totalitate Piaţa Unirii, iar circulaţia metroului nu ar trebui să fie afectată. 

Vezi și

Străzile unde se vor efectua lucrările de reconsolidare

Pe acelaşi subiect

Încă din luna iulie, au fost trasate arterele pe care se vor desfăşura activităţile de reconsolidare, pornind de la Hanul lui Manuc spre zona unde se află Ambasada Israelului. Termenul final de proiectare este la sfârșitul anului, iar odată cu execuţia, centrul Capitalei va suferi schimbări majore. 

Toată Piaţa Unirii va fi decopertată, iar fântânile vor fi demontate temporar. Toată această zonă se va transforma într-un şantier. Aici vor fi depozite materialele de construcţie şi conform planului, arborii vor fi şi ei relocaţi, dar la final, tot spaţiul verde va fi reamenajat. 

Părerile bucureştenilor sunt împărţite, însă. "Foarte bine că se ocupă cineva de drumurile din România. Îţi iei permis, îţi iei maşină şi îţi rupi maşina pe drumurile din România", ne spune un bucureştean.

Schimbările la Pasajul Unirii erau necesare. De la deschidere, mai multe vehicule mari, autocare sau camioane, au distrus limitatorul de înălțime sau au rămas blocate în pasaj, iar pe 23 decembrie, o persoană a murit, iar alte 21 de persoane au fost rănite după ce un autocar cu aproape 50 de turiști greci au intrat în limitatorul de înălțime al pasajului. 

Ana Maria Munteanu Like

Cred cu fermitate că jurnalismul de calitate ar trebui să fie de neclintit. Pentru asta fac tot ce îmi stă în putință să scot la iveală adevărul din orice “poveste”.

Întrebarea zilei
Ce alegeţi, să faceţi facultate sau să învăţaţi o meserie?
Observator » Evenimente » Cum va arăta centrul Capitalei, după reînceperea reconsolidării planşeului Unirii. Arterele pe care se vor desfăşura lucrările