Antena Meniu Search
x

Video Declaraţiile şefului Armatei împart coaliţia în două tabere. Un deputat PSD îi cere demisia: "S-a umflat tărâţa în el"

Scandal uriaş după declaraţiile şefului Armatei legate de pregătirea românilor în caz de război. Premierul Marcel Ciolacu sustine că şeful Statului Major ar fi trecut o linie rosie, iar un deputat PSD chiar îi cere demisia. În schimb, Nicolae Ciucă, militar de carieră, îi ia apărarea. Subiectul care a încins spiritele în Coaliţie va fi discutat mâine cu senatorii si deputatii din Comisiile de Apărare. 

Marius Gîrlaşiu
de Marius Gîrlaşiu

la 05.02.2024, 19:31

Vezi și

Generalul Vlad Gheorghiță, șeful Statului Major al Apărării: Populaţia României, la fel ca întreaga populaţie din Europa trebuie să se îngrijoreze şi trebuie să adoptăm măsurile corespunzătoare pentru a fi pregătiţi. 

Coaliţia, din nou împărţită

Avertismentul lansat de seful Armatei a provocat un adevărat război pe scena politică. 

Marcel Ciolacu, premierul României: Este an electoral, trebuie să fie o linie roşie cu anumite lucruri cu care ne jucăm şi cu care nu ne jucăm.

Pe acelaşi subiect

Deputatul PSD Radu Cristescu, membru al Comisiei de Apărare din Camera Deputatilor, a mers si mai departe. "Afară din post cu iresponsabilul din fruntea Armatei. S-a umflat peste noapte tărîța în el. Suferă de vedetism. Armata nu de exaltați are nevoie acum, ci de minți lucide și responsabile. Îi recomand ministrului Apărării să-l demită de urgență" - a scris, pe Facebook, deputatul PSD.

A cerut demiterea generalului Vlad, pe care îl acuză de iresponsabilitate. Zilele trecute, acesta a cerut Parlamentului o lege pentru pregătirea populatiei în caz de război. 

Generalul Vlad Gheorghiță, șeful Statului Major al Apărării: Ne dorim să introducem un serviciu militar în termen voluntar. Vizăm segmentul de vârstă 18 şi 35 de ani, indiferent de sex, naţionalitate.

Iniţiativa a divizat Coalitia de guvernare.

Nicolae Ciucă, preşedintele PNL: Suntem totusi o tara la granita unui conflict, nu putem sa stam nepasatori. 

Marcel Ciolacu, premierul României: Facem parte din NATO şi vedeti ce desfasurare de forte si militari din SUA sunt pe teritoriul Romaniei.

Conducerea MApN si generalul Vlad Gheorghiţă se vor întâlni marti cu senatorii si deputatii din Comisiile de Apărare.

Nicoleta Pauliuc, senator PNL: Dacă MApN apreciază şi au un proiect de lege oricând Comisiile de Aparare sunt pregatite pt orice demers legislativ.

Armata Română are în prezent 80.000 de militari profesioniști, dar seful Statului Major sustine că efectivul necesar ar fi de 120.000 de soldati. Cei mai mulţi rezervişti, circa 55 de mii la număr, au în jur de 50 de ani şi în caz de conflict nu pot fi trimişi pe front. 

Discuţii similare despre recrutarea voluntarilor au lansat, recent, şi mai multi lideri europeni si oficiali de rang înalt din NATO. Printre ei, premierul Poloniei, ministrul Apărării din Germania si seful Armatei din Marea Britanie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Evenimente » Declaraţiile şefului Armatei împart coaliţia în două tabere. Un deputat PSD îi cere demisia: "S-a umflat tărâţa în el"