Antena Meniu Search
x

Demiteri după scandalul provocat de tragedia de la Caracal

Au trecut 19 ore de la strigătul de ajutor al Alexandrei şi până ca autorităţile să ajungă la ea. Răpirea, pericolul în care era adolescenta, modul în care s-a intervenit, toate ar fi fost tratate cu superficialitate de cei plătiţi să ne apere.

de Redactia Observator

la 28.07.2019, 00:58

Vezi și

Au trecut 19 ore de la strigătul de ajutor al Alexandrei şi până ca autorităţile să ajungă la ea. Răpirea, pericolul în care era adolescenta, modul în care s-a intervenit, toate ar fi fost tratate cu superficialitate de cei plătiţi să ne apere. Şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, şeful Poliţiei Caracal, prefectul de Olt sunt doar o parte dintre primele capete pentru care s-a cerut demisia. Zeci de mii de oameni au cerut imperativ ca cei responsabili să dea socoteală. Colega mea, Corina Matlinschi, a publicat cazul pe reţelele de soacializare, iar în doar cateva ore, mii de oameni au reacţionat.

Revoltaţi, sute de oameni cer ca vinovaţii în cazul Alexandrei să plătească. Pe strada unde locuieşte Gheorghe Dincă, dubele Poliţiei au reuşit cu greu seara trecută să-şi facă loc prin mulţimea furioasă.

În faţa valului de revoltă şi emoţie, mai marii statului s-au întrecut în promisiuni.

Şeful Poliţiei Române l-a demis pe inspectorul şef adjunct al IPJ Olt, iar el a fost la rândul său destituit de ministrul de Interne. Poliţiştii au făcut în cazul ei tot ceea ce puteau face în momentul în care familia a sesizat Poliţia.

Ministrul de Interne a cerut demisia prefectului de Olt, cel care în orele critice ar fi cerut să nu fie deranjat pentru că e plecat în concendiu.

Subprefectul de Olt şi şeful Poliţiei Caracal plătesc şi ei cu funcţia după ce Alexandra a plătit cu viaţa.

Ministrul Comunicaţiilor, reprezentanţi ai STS şi reprezentanţi ai Ministerului de Interne vor trebui să dea socoteală pentru modul în care s-a acţionat. Astăzi, premierul a anuţat înfiinţarea unui grup de lucru care să pregătească un plan de măsuri urgente în situaţii critice. Grupul ar urma să fie condus de Raed Arafat.

În ziua în care Alexandra a cerut disperată ajutor la 112, Comisia Europeană avertiza România că nu şi-a îndeplinit obligaţiile privind numărul unic de urgenţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Demiteri după scandalul provocat de tragedia de la Caracal