Antena Meniu Search
x

Ultimele detalii despre vizita Papei Francisc la Bucureşti

Peste 50 de mii de oameni sunt aşteptaţi doar pe străzile Capitalei, acolo unde Papa Francisc va binecuvânta mulţimea dintr-un papamobil românesc. Reporterii Observator au filmat pentru prima oară autoturismul fabricat la Uzinele Dacia din Mioveni.

de Redactia Observator

la 30.05.2019, 20:16

Vezi și

Peste 50 de mii de oameni sunt aşteptaţi doar pe străzile Capitalei, acolo unde Papa Francisc va binecuvânta mulţimea dintr-un papamobil românesc. Reporterii Observator au filmat pentru prima oară autoturismul fabricat la Uzinele Dacia din Mioveni. O maşină pregătită pentru Suveranul Pontif, cu sisteme speciale de securitate. Tot oraşul a intrat în stare de alertă. Trupele speciale au inspectat astăzi bulevardele mari şi au golit parcările aflate pe traseul Papei.

Autoturismul care îl va transporta pe Papa Francisc printre credincioşi este unul autohton, adaptat cerinţelor de securitate şi modificat după modelele folosite până acum de toţi Suveranii Pontifi. 

Papa Francisc, vizită în Bucureşti cu un papamobil românesc

Papamobilul a fost proiectat special de Uzinele Dacia în urmă cu câteva luni şi a fost inspectat de ofiţerii SPP din România, dar şi de trupele de securitate  de la Vatican în urmă cu câteva zile.

În cazul în care vremea va fi bună, Papa va saluta publicul ieşind printr-o trapă a maşinii. Un geam securizat a fost special montat deasupra autoturismului.

Din lateral, escorta formată din ofiţeri de la Serviciul de Pază şi Protecţie va încadra maşina pe tot parcursul deplasării Suveranului Pontif pe traseele alese. 

Cine îşi doreşte o fotografie cu Papa Francisc trebuie să ia în calcul faptul că unul dintre cele mai bune locuri este Calea Victoriei, unde oamenii vor fi aproape de coloana oficială.

Totuşi, măsurile de securitate vor fi drastice, iar oamenii vor avea un perimetru de respectat.

Nu încercaţi să zăboviţi prea mult la ferestre sau să mergeţi la prietenii care locuiesc în blocurile de pe traseul Papei Francisc.

Trupele de securitate au verificat deja imobilele, iar proprietarii apartamentelor au fost rugaţi să nu primească alte persoane faţă de cele înregistrate de SPP.

Vizita Papei Francisc în România, cea mai lungă pe care o face în Europa

Dealul Mitropoliei, Calea Victoriei şi Piaţa Unirii sunt doar câteva dintre punctele cheie pe unde Suveranul Pontif va trece în vizita istorică în România. 

Calea Victoriei este verificată de la un capăt la altul al SIAS. Este un control antitero care vizează tot ce înseamnă clădiri, guri de canal, coşuri de gunoi de pe traseul Papei Francisc.

Parcările din centrul Capitalei, care ieri erau arhipline, astăzi au fost eliberate. Nimeni nu mai parchează aici. Iar autoturismele pe care proprietarii nu le-au mutat vor fi luate de autorităţi în această seară, fără ca poliţiştii să îi amendeze însă pe oameni. 

Vizita Papei în România este cea mai lungă făcută de Suveranul Pontif într-o ţară din Europa. Organizatorii şi meteorologii îi sfătuiesc pe cei care vor să-l întâmpine în stradă să ia cu ei o pelerină de ploaie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nici în weekend, când Papa Francisc îşi va continua călătoria în Iaşi, Şumuleu Ciuc şi Blaj, nu scăpăm de vremea instabilă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Evenimente » Ultimele detalii despre vizita Papei Francisc la Bucureşti