Antena Meniu Search
x

Video Doi elevi din Satu Mare, bătaie ca-n ringul de box chiar în timpul orei de franceză, la şcoală. Unul dintre ei l-ar fi făcut de râs în faţa colegilor

Violența în școli pare departe de rezolvare. La nici două săptămâni de la deschiderea anului școlar, în două unităţi de învăţământ din judeţul Satu Mare, elevii şi-au împărțit pumni şi picioare ca-n ringul de box. Doar anul trecut, în judeţul din nord vestul țării, poliţiştii au deschis 30 de dosare penale pentru infracţiunile petrecute în şcoli. 

de Redactia Observator

la 21.09.2023, 09:18

Vezi și

Imaginile au fost surprinse chiar în timpul orei de franceză, în Liceul Teoretic Negrești-Oaș, din judeţul Satu Mare. Cei doi elevi sunt în clasa a opta, iar la un moment dat, unul dintre ei ar fi făcut o remarcă răutăcioasă. De aici până la o bătaie în toată regula a mai fost un singur pas.  

Viorel Vasile Bud, director liceu: I-a cerut unuia să citească în limba franceză, iar alt elev a intervenind spunând: "nu-l puneţi să citească, fiindcă este emotiv". Şi elevul a reacţionat inexplicabil. 

Inexplicabil a fost şi gestul altor doi copii dintr-o şcoală din Carei. Sub privirile îngrozite ale profesoarei de română, doi elevi de clasa a cincea au început să-şi împartă pumni şi picioare, ca-n ringul de box. 

Năstaca Pişcoran, purtător de cuvânt ISU Satu Mare: Din păcate am înţeles că cei doi copilaşi au venit deja supăraţi din pauză. 

Pe acelaşi subiect

Cazurile au ajuns şi în atenţia poliţiştilor

Numai anul trecut, aceştia au desfășurat peste o mie de acţiuni de prevenire a violenţei în şcoli. Cu toate astea, au fost deschise 30 de dosare penale pe numele elevilor.

Virgil Pintea, IPJ Satu Mare: 15 dintre ele a fost infracţiunea sesizată de loviri şi alte violenţe. Cinci au fost de purtare abuzivă. Trei de ameninţare. Tei de furt. Două de vătămare corporală. Am avut şi una pentru folosirea şi purtarea fără drept a unor obiecte periculoase. 

Specialiştii trag şi ei un semnal de alarmă

Cecilia Arduşătan, psiholog: Consider că tulburările de comportament este motivul principal pentru care se ajunge la violenţă. Victimele bullyingului pot reacţiona violent, pentru a se apăra atât fizic cât şi psihic. 

Potrivit Ministerului Educaţiei, în anul şcolar 2021-2022, au avut loc aproximativ zece mii de acte de violență, un număr în creştere faţă de anii precedenţi. Judeţele Braşov, Cluj, Dâmboviţa, Ilfov, dar şi Bucureşti sunt în top, cu cele mai multe acte de violență în şcoli.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Doi elevi din Satu Mare, bătaie ca-n ringul de box chiar în timpul orei de franceză, la şcoală. Unul dintre ei l-ar fi făcut de râs în faţa colegilor