Antena Meniu Search
x

Grave acuzaţii de malpraxis: doi părinţi din Bistriţa spun că medicii sunt vinovaţi de moartea bebeluşului lor

Vezi și

Şi-au pierdut copilul la naştere şi acuză medicii că l-au lăsat să moară: doi părinţi din Bistriţa cer dreptate pentru fiul lor. Bebeluşul a murit după un travaliu de 24 de ore, iar medicii au scris în acte că ar fi avut o suferinţă cardiacă. Părinţii, însă refuză să creadă că băieţelul lor era bolnav. Au făcut plângere penală împotriva clinicii, după ce au aflat că legiştii i-au făcut necropsia, fără să anunţe poliţia. 

Nicolae era averea bunicii - îl aştepta acasă cu haine şi jucării. Acum, îi aprinde candele în cimitir. În urmă cu doi ani, pe Narcisa, mama lui Nicolae, medicul ginecolog a trimis-o să nască la o clinică privată, unde lucra fiul lui. Acesta ar fi lăsat-o pe tânără în travaliu 24 de ore - nu ar fi fost pregătit pentru o operaţie de cezariană, susţine familia. 

Nicolae era viu în fişele medicale, cu 24 de ore înainte să se nască. A murit la scurt timp după ce a venit pe lume, iar legiştii i-au făcut autopsia, fără să anunţe poliţia. Au scris în acte că băieţelul avea probleme la inimă.

Într-o înregistrare făcută de familie, în salonul unde mama aştepta să-şi ţină în braţe copilul, medicul regretă că n-a făcut cezariana. 

O a doua expertiză medico-legală subliniază că moartea bebeluşului s-a putut produce din cauza travaliului prelungit. Părinţii au făcut plângere la Parchet împotriva clinicii pentru ucidere din culpă şi abuz în serviciu. Procurorul de caz, însă, a închis dosarul. 

La cererea familiei, instanţa l-a redeschis şi va relua cercetarea penală. Reporterilor Observator, managerul clinicii a refuzat să le ofere un punct de vedere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Evenimente » Grave acuzaţii de malpraxis: doi părinţi din Bistriţa spun că medicii sunt vinovaţi de moartea bebeluşului lor