Antena Meniu Search
x

Video "Dorel" face o nouă gafă. A retezat rădăcinile a zeci de tei vechi de 100 de ani, în timp ce săpa un şanţ, în Galaţi. "Îi spunea taie ăla, ăla, ăla"

După ce mai mulţi copaci din centrul Galaţiului au fost cimentaţi în urmă cu ceva timp, o nouă gafă scandalizează cetăţenii. Rădăcinile a zeci de arbori din zona emblematică "Parfumul Teilor", au fost retezate, de nişte muncitori care săpau un şanţ. Pomii, vechi de aproape o sută de ani, pot reprezenta un pericol dacă rădăcinile rămase se usucă, a transmis garda de mediu, care a amendat cele două firme. 

de Redactia Observator

la 23.03.2024, 13:03

Vezi și

Mai mulţi tei din centrul istoric al oraşului Galaţi au acum rădăcinile tăiate pe jumătate, după o eroare a muncitorilor de la două firme care au contracte cu primăria. Mai şocant este faptul că angajaţii nu sunt la prima greşeală de acest gen. În urmă cu puţin timp, aceştia au asfaltat pomii. 

Cele două firme care s-au ocupat de lucrare, amendate cu 5.000 de lei

Petrica Patilea, purtator de cuvant Primaria Galaţi: În orice proiect de investiţie, din momentul predării amplasamentului de către municipalitate, firma de construcţii este cea responsabilă de tot ceea ce se întâmplă pe şantier.

Comisarii garzii de mediu s-au autosesizat şi au sancţionat cele două firme cu câte 5.000 de lei. Mulţi dintre copaci au peste o sută de ani, iar dacă aceştia se vor usca, vor deveni un adevărat pericol.

Pe acelaşi subiect

Geanina Dragu, Comisariatul judetean al Garzii de Mediu Galaţi: Practic, ei sunt tăiaţi în proporţie de 50%. Deci în acest sens nu mai poate fi făcut nimic în vederea remedierii, pentru că rădăcinile nu le putem lipi. Să sperăm că nu vor ajunge să se usuce.

Iar asta a stârnit revolta oamenilor.

Femeie: Eu plâng, vă spun sincer. Mă doare sufletul. N-a fost o persoană autorizată... Ăla a tăiat, dar îi spunea "taie ăla, ăla, ăla".

Supranumit şi "oraşul teilor", Galaţiul este recunoscut pentru miile de arbori care parfumează în fiecare primăvară centrul vechi al oraşului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Evenimente » "Dorel" face o nouă gafă. A retezat rădăcinile a zeci de tei vechi de 100 de ani, în timp ce săpa un şanţ, în Galaţi. "Îi spunea taie ăla, ăla, ăla"