Antena Meniu Search
x

Video Drum crăpat în două de inundații, după o rupere de nori în Gorj. Zonele care vor fi lovite de furtuni în weekend

Furtunile nu se las duse usor din vestul ţării. Patru judeţe sunt sub cod roşu de ploi abundente până mâine la prânz. În Dolj răbufnirile naturii au lăsat în urmă dezastru. Viitura a fost atât de mare într-una dintre localităţi încât apa a intrat in case pe fereastre. Iar în Gorj apa a rupt drumul în două. De mâine ploile se mută în est

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 16.06.2023, 19:35

Vezi și

Într o localitate din Dolj, parcă s-a rupt cerul, spun oamenii. În nici jumătate de oră au căzut 100 de litri pe metrul pătrat. Un drum judeţean a fost complet acoperit de ape pe o porţiune doi kilometri iar cirulaţia rutieră a fost întreruptă. Pârâul din zonă s-a revărsat cu putere şi a intrat în 140 de case şi curţi

Disperaţi, oamenii au ieşit în miez de noapte din case şi prin apa până la brău au încercat să ridice diguri în calea şuvoaielor. Le-au sărit în ajutor şi pompierii care au adus 800 de saci cu nisip pentru a supraînalţa malurile. De o zi şi o noapte se lucrează fără oprire. 

Viitura le-a distrus oamenilor grădinile şi serele şi le-a omorât animalele

Cristina Oprea, reporter Observator: În această gospodărie orice efort de a se lupta cu puhoaiele a fost în inutil. Apa nu a intrat doar pe uşă, ci şi pe ferestre. Atât de mare a fost viitura. 

Pe acelaşi subiect

17 au fost evacuaţi preventiv din satul gropanele după ce un pod a cedat. Judeţul Dolj se află sub cod roşu de inundaţii până mâine la prânz. Şi în Argeş a fost potop. Două femei care mergeau la serviciu au rămas captive într-o camionetă. Au fost evacuate de pompieri cu un buldoexcavator. 

Imagini apocalitice au fost filmate şi în judeţul Gorj. Apa a rupt un drum în două. 

Diana Speretoiu, reporter Observator: În judeţul Gorj, în doar câteva ore a plouat cât pentru o lună întreagă. S-au strâns şi 80 de litri de apă pe metrul pătrat. Mai multe străzi din Târgu Jiu s-au transformat în adevărate lacuri iar şoferii înaintează cu greu. 

Potop a fost şi în judeţul Vâlcea. Pe drumul ce leagă Reşiţa de Timişoara, un şofer care circula cu viteză s-a răsturnat pe şoseaua acoperită de apă. A scăpat cu viaţă. 

Furtuni și inundații în România. Ministerul Mediului a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă

Cristian Gâfu, subprefectul județului Caraș-Severin: Cantităţile de apă căzute pe toată săptămâna fac ca acest cod roşu să fie mai periculos decât un cod roşu obişnuit. 

Cel puţin până mâine la prânz, patru judeţe din vestul ţării sunt sub cod roşu de ploi abundente. Caraş-Severin, Gorj, Hunedoara şi Mehedinţi. Multe râuri din sud şi vest au depăşit cota de atenţie, iar un rîu din Dolj este chiar peste cota de inundaţie. 

Debitele principalilor afluenţi ai Dunării din Europa Centrală şi de Est sunt foarte mari ca urmare a ploilor abundente din această zonă a continentului. Ca efect, debitul fluviului la intrarea în România, adică la Baziaş, este de 8400 mc/s, faţă de cel normal din această perioadă, adică 6400 mc/s.

În weekend, ploile vor migra de la vest la est însă în aceste regiuni sunt binevenite după o secetă puternică

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Evenimente » Drum crăpat în două de inundații, după o rupere de nori în Gorj. Zonele care vor fi lovite de furtuni în weekend