Antena Meniu Search
x

Drum naţional în Argeș cu cratere adânci de un metru. Avertismentul experților CNAIR: 'E risc foarte mare'

A fost suficientă o ploaie torenţială pentru ca un Drum Naţional din Argeş să se surpe în faţa şoferilor. Apele au provocat o alunecare de teren care a distrus şoseaua respectivă pe o porţiune de 150 de metri.

Vezi și

A fost suficientă o ploaie torenţială pentru ca un Drum Naţional din Argeş să se surpe în faţa şoferilor. Apele au provocat o alunecare de teren care a distrus şoseaua respectivă pe o porţiune de 150 de metri.

Brăzdat de cratere adânci de până la un metru, Drumul Naţional 73 pare lovit de un cutremur. Capcane periculoase apar brusc în faţa şoferilor care ajung în dreptul localităţii Boteni.

Vasile Leau, primarul din Boteni:

Din cauza ploilor exagerat de multe, la kilometrul 41 + 300, pe o distanţă de 150 de metri drumul s-a rupt. Pur şi simplu e rupt! Cu diferenţă de nivel de doi metri, aproape.

Şoseaua s-a rupt la ora 4 dimineaţea. Porţiunea de drum distrusă este situată într-o pantă. Apa de ploaie s-a infiltrat în terasamentul drumului, iar acesta şi-a pierdut stabilitatea. Astfel, şoseaua a luat-o la vale, moment în care asfaltul a crăpat şi s-a denivelat.

Imaginile i-au surprins chiar şi pe reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care au în îngrijire Drumurile Naţionale.

Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR:

Este calamitate, nu mai vorbim de simple fisuri, vorbim de calamitate. Deci practic aceast apă infiltrată în terasament a spălat terasamentul. Tot ce înseamnă fundaţia drumului a fost spălată.

DN 73 D a fost închis între localităţile Mioveni şi Stoeneşti. Şoferii trebuie să facă acum un ocol de 40 de kilometri. CNAIR a clasat surparea drept calamitate, pentru a putea interveni de urgenţă.

Alin Şerbănescu, purtător de cuvânt CNAIR:

Acolo, potrivit estimărilor noastre din acest moment, va trebui decopertată zona, acel pământ şi aduse arocamente care să stabilizeze solul.

Mihail Munteanu, expert în consolidarea drumurilor:

E un risc foarte mare să se circule, mai ales cu maşini de tonaj greu. Mai ales pe acest teren. Ne gândim şi vedem cum facem, poate pe o bandă. Mai mult nu.

Experţii care au evaluat drumul spun că alte ploi torenţiale ar putea afecta zona şi mai mult.

Momentan, însă, experţii CNAIR fac constatări. Soluţia pe termen lung ar consta în drenarea terenului traversat de Drumul Naţional. Pe termen scurt, circulaţia s-ar putea relua cu limitări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Drum naţional în Argeș cu cratere adânci de un metru. Avertismentul experților CNAIR: 'E risc foarte mare'