Antena Meniu Search
x

După isteria că benzina și motorina se vor scumpi peste noapte, ministrul Economiei vrea măsură drastică: ”Licențe de operare pe piața de carburanți”

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a anunțat că specialiștii analizează posibilitatea introducerii de licențe de operare pe piața de carburanți din România. Măsura ar putea fi luată după isteria de miercuri seară de la benzinăriile din țară, provocată de o stație de alimentare.

de Redactia Observator

la 10.03.2022, 21:40

După isteria că benzina și motorina se vor scumpi peste noapte, ministrul Economiei ia în calcul o măsură drastică: ”Licențe de operare pe piața de carburanți” - Inquam Photos / Octav Ganea

„Operatorii din piață trebuie să înțeleagă că benzina și motorina nu sunt produse oarecare. Prețul lor poate afecta grav economia națională și de aceea statul nu poate fi indiferent”, a explicat ministrul Florin Spătaru.

Ministrul Economiei a dezvăluit faptul că pe piața carburanților din România ar putea fi introduse licențe de operare.

„Pe termen mediu și lung analizăm posibilitatea introducerii de licențe de operare pe piața de carburanți din România. Intenția Ministerului Economiei este ca în cadrul acestor licențe să introducem reguli mult mai stricte privind comercializarea carburanților... Nu putem asista impasibili cum unii își îngroașă profiturile pe seama distrugerii noastre economice”, a precizat Spătaru, citat de Mediafax.

Sancțiunile ar putea merge până la suspendarea sau anularea licenței.

Pe acelaşi subiect

Amenzi după prețurile umflate la carburanți

După prețurile umflate de aseară, ANPC a dat astăzi amenzi de 370 de mii de lei. Cea mai mare sancţiune, 100 de mii de lei, a primit-o compania care a scumpit motorina până la peste 9 lei. Nu a scăpat nici micuţa benzinărie din Beiuş, de unde a pornit toată goana după carburant în țară. A fost amendată cu 35 de mii de lei.

Lanţul de benzinării care a mărit aseară preţurile cu peste un leu se delimitează de orice practică anticoncurenţială. Iar Asociaţia Naţională a Benzinarilor Particulari din România spune că ceilalţi comercianţi au crescut tarifele pe alocuri, din cauza isteriei create.

Un român a cumpărat 1.000 de litri de motorină, apoi i s-a răsturnat containerul pe șosea, la Tecuci

Ghinion incredibil pentru un român care s-a grăbit să-și facă rezerve de motorină, speriat că prețul la combustibili ar putea exploda. Omul a cumpărat 1.000 de litri de motorină, de la o benzinărie din Tecuci, însă a pierdut mai mult de jumătate din cantitate, după ce containerul în care o transporta i s-a răsturnat pe șosea. 

Paguba va fi cu atât mai mare cu cât bărbatul riscă acum o amendă considerabilă de la ISU Galați, întrucât este interzisă comercializarea de combustibil în orice tip de rezervor. Deocamdată, inspectorii așteaptă ca poliția să facă rost de imaginile surprinse de camerele de supraveghere din benzinărie, ca să aibă probă că a alimentat acolo. 

Pentru moment, doar stația peco a fost sancționată cu 10.000 lei, pentru că a permis alimentarea în recipiente neconforme.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Evenimente » După isteria că benzina și motorina se vor scumpi peste noapte, ministrul Economiei vrea măsură drastică: ”Licențe de operare pe piața de carburanți”