Antena Meniu Search
x

Video Eleva rănită grav în tragedia din Odorheiu Secuiesc, în continuare în stare critică. Colegele ei au fost externate

Problemele grave de la internatul din Odorheiu Secuiesc, acolo unde o parte din clădire s-a prăbuşit peste patru copii, a fost semnalată în presa locală, cu doar o zi înainte de tragedie. Directorul liceului, citat de o publicaţie maghiară, mărturisea că atunci când ploua, apa curgea prin fereastra sălii de mese a internatului. Patronul firmei - care a recunoscut că ar fi grăbit lucrările şi a fost reţinut de procurori - va fi cercetat sub control judiciar. David, adolescentul de 17 ani care a murit sub dărâmături este înmormântat astăzi. 

de Redactia Observator

la 21.12.2023, 14:31

Vezi și

Două dintre cele trei eleve rănite luni, în urma prăbuşirii internatului Liceului "Tamási Áron" din Odorheiu Secuiesc, sunt externate în cursul acestei zile. Una dintre ele va avea nevoie însă şi de recuperare medicală, spuneau reprezentanţii spitalului. 

A treia fată este în continuare în stare foarte gravă la spitalul din Târgu Mureș; atât de gravă, încăt medicii nici nu au putut face încă operația.

Între timp, la internatul unde s-a produs nenorocirea a fost arborat steagul negru, care semnalează faptul că unitatea este în doliu. De altfel, în doliu sunt toate instituțiile din Odorheiu Secuiesc. Cunoștințele, prietenii lui David au aprins lumânări la poarta internatului în care și-a pierdut viața băiatul în vârstă de 17 ani.

Patronul firmei care executa lucrări la internatul prăbuşit din Odorheiu Secuiesc, pus sub control judiciar

Ancheta în acest dosar a fost preluată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Târgu Mureș, care ieri a cerut arestarea preventivă pentru 60 de zile a patronului firmei care a făcut săpături periculos de aproape de fundația clădirii internatului, săpături care au ieșit din prevederile autorizației de construcție. Ei bine, instanța de judecată a respins propunerea formulată de reprezentanții Parchetului și a decis plasarea sub control judiciar a patronului firmei.

Ancheta continuă, pentru că trebuie aflat adevărul și trebuie stabilit cine răspunde pentru ce s-a întâmplat în internatul Liceului "Tamási Áron".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Eleva rănită grav în tragedia din Odorheiu Secuiesc, în continuare în stare critică. Colegele ei au fost externate