Antena Meniu Search
x

Elevi în pericol, la o şcoală din Dolj. Un copil şi-a rupt piciorul în gropi, pe altul a căzut o bară. "Este o mirişte, nu un teren de sport" (Video)

Caz incredibil într-o şcoală din localitatea Zănoaga, în judeţul Dolj. Un elev de clasa a VII-a şi-a fracturat piciorul în timpul orei de sport. Terenul de sport este, de fapt, o suprafaţă de pământ plină de gropi şi cu denivelări acoperite de iarbă şi nisip.

Caz incredibil într-o şcoală din localitatea Zănoaga, în judeţul Dolj. Un elev de clasa a VII-a şi-a fracturat piciorul în timpul orei de sport. Terenul de sport este, de fapt, o suprafaţă de pământ plină de gropi şi cu denivelări acoperite de iarbă şi nisip.

Băiatul nu şi-a dat seama că s-a accidentat grav după ce s-a împiedicat din cauza denivelărilor de pe terenul de sport, povesteşte tatăl său. 

La cursul următor nu a mai putut răbda durerea şi a plecat acasă.

"A călcat strâmb în timpul orei de sport şi îl doare piciorul. L-a văzut şi doamna. Şi pe urmă i-au zis colegii în clasă că îi tremura piciorul. Bă, tu făcuşi ceva la picior. A venit acasă şchiopătând, iar a doua zi nu a mai putut să calce în picior. I l-au pus în gips şi trebuie să stea 15-18 zile la pat şi apoi să mergem la control şi să stabilească medicii dacă mai stă aşa sau îl dau jos. Este o mirişte, nu bază sportivă", a declarat Florian Mirea, tatăl copilului.

Omul spune că nu este primul incident de acest fel la şcoală

"Acum 2 ani. Un coleg de-al lui şi-a fracturat piciorul, tot aici la şcoală. Şi-au făcut vânt în gropi, o poartă nu mai este. Pe unu a căzut o bară", a mai spus bărbatul.

Profesoara de Educaţie Fizică susţine că este nevoită să improvizeze exerciţii, pentru ca elevii să nu se accidenteze. 

"Condiţiile nu sunt cele mai potrivite. Încerc să fac tot posibilul să să vin cu exerciţii potrivite terenului respectiv", a afirmat Andra Manea.

Directorul şcolii recunoaşte că terenul nu este potrivit pentru sport, însă spune că elevul ar fi putut să-şi rupă piciorul după ore, în afara şcolii. 

"Nu este o mirişte, este un teren nu tocmai potrivit. Nici mie nu-mi place....Nu ştiu dacă şi-a rupt piciorul... Eu am înţeles că la oră nu a manifestat nişte probleme în acest sens, ci ulterior", a declarat Eugen Răduț.

Părinţii băiatului susţin că toţi copiii sunt în pericol, însă nu au depus nicio plângere sau sesizare împotriva şcolii. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi vaccinat sau urmează să vă vaccinaţi împotriva rujeolei?

Observator » Evenimente » Elevi în pericol, la o şcoală din Dolj. Un copil şi-a rupt piciorul în gropi, pe altul a căzut o bară. "Este o mirişte, nu un teren de sport" (Video)