Antena Meniu Search
x

Video Elevul "cuțitar" care a scos briceagul la un profesor de sport, în Bacău, era în grija asistenților sociali de la vârsta de 5 ani

Şirul actelor de violenţă în şcoli pare că nu se mai termină. După elevul de 16 ani de la un liceu de top din Capitală, care a înjunghiat-o pe profesoara de japoneză la oră, un alt adolescent din Bacău a ajuns pe mâna poliţiei. Elevul, de 15 ani, l-a ameninţat cu un briceag pe profesorul de educaţie fizică

de Redactia Observator

la 20.04.2023, 22:41

Vezi și

Incidentul a avut loc la Liceul cu Program Sportiv din Bacău. La finalul orei de sport elevii s-au îndreptat către vestiare, acolo unde profesorul de educaţie fizică l-a întrebat pe unul dintre copii dacă şi-a luat toate lucrurile din dulap. Iritat, tănărul a început să-l înjure pe dascăl. Un alt antrenor, martor, a încercat să îl liniştească, dar elevul s-a dezlănuţuit

Mihai Mihalcea, directorul liceului: A început să continue cu ameninţările la adresa profesorilor, înjurându-i, vorbindu-le urât, moment în care la un moment dat a scos din buzunar un briceag foarte micuţ, după care a început să ameninţe în continuare verbal. 

Apoi a aruncat briceagul şi a fugit. Un profesor a sunat la 112, iar elevul a fost găsit de poliţişti pe stradă câteva ore mai târziu. 

Cătălina Păduraru, IPJ Bacău: Cazul a fost preluat de poliţiştii din cadrul Biroului Siguranţă Şcolară care au reluat măsura reţinerii tânărului de 15 ani, acesta fiind bănuit de comiterea infracţiunilor de portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi ameninţare. 

Pe acelaşi subiect

Astăzi, procurorii au decis ca elevul să fie plasat sub control judiciar timp de 60 de zile. 

Băiatul, în vârstă de 15 ani, se află în grija asistenţilor sociali de când era mic

 Ar fi primul conflict pe care îl provoacă, susţin reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială. 

Elena Raulca Cobrijă, DGASPC Bacău: Copilul este în sistem de la vârsta de 5 ani. Niciun incident până în momentul de faţă. Minorul este inclus într-un program de consiliere psihologică şi, totodată, cu sprijinul unei organizaţii neguvernamentale din Bucureşti beneficiază şi de un program de psihoterapie.

Conducerea liceului a dechis propria anchetă.

Roxana Cerghici, Inspectoratul Școlar Județean Bacău: Unitatea de învăţământ a demarat propria anchetă în paralel cu cercetarea pe care o face şi Inspectoratul de Poliţie. Aceeaşi unitate de învăţământ a întrunit şi Comisia de Violenţă pentru a stabili cu exactitate măsurile ce se impun în astfel de situaţii.

E al treilea caz de agresiune numai luna aceasta

Pe 5 aprilie, un băiat de 16 ani de la Liceul Ion Creangă din Capitală şi-a atacat cu un cuţit profesoara de limbă japoneză, iar acum se află în arest preventiv, fiind acuzat de tentativă de omor. Tot la începutul lunii, elevi de 13 ani, de la o şcoală din Prahova, au mimat acte sexuale cu profesoara de engleză, chiar în timpul orei. 

Imagini şocante au fost filmate ieri şi la un liceu din Vrancea unde holul s-a transformat în ring de box. În pauză, adolecenţii şi-au împărţit pumni şi picioare, spre amuzamentul celorlalţi elevi care priveau ca la spectacol. Pe filmare se vede cum un băiat reuşeşte să se retragă din încăierare într-o sală de clasă, iar atacatorul îl urmăreşte şi loveşte puternic uşa încăperii. 

Oficial, aproape zece mii de acte de violenţă în şcoli au fost raportate anul trecut. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Evenimente » Elevul "cuțitar" care a scos briceagul la un profesor de sport, în Bacău, era în grija asistenților sociali de la vârsta de 5 ani