Antena Meniu Search
x

Video Enoriașii reacționează după ce Patriarhul Daniel s-a vaccinat: "Să-i intre mintea la cap"

Vestea că Patriarhul Daniel s-a vaccinat anti-Covid s-a răspândit cu repeziciune printre enoriaşi. Dacă unii l-au felicitat pentru gest, alţii se îndoiesc de faptul că Preafericitul s-a imunizat.

de Redactia Observator

la 25.11.2021, 19:53

Vezi și

În Suceava, judeţul care anul trecut era Lombardia României, iar acum este codaş la imunizare, reprezentanţii bisericii îi îndeamnă pe oameni să discute cu medicii dacă au îndoieli sau nelămuriri. 

Credincioși: "A făcut foarte bine, că acum n-o să se mai îmbolnăvească".

"Nu ştiu cât s-a vaccinat sau cât e de mincinos".

Anunţul că patriarhul Daniel s-a imunizat anti-covid a împărţit Suceava în două. Dacă unii enoriaşi consideră că a procedat foarte bine, alţii cred că e vorba doar despre o lovitură de imagine.

Pe acelaşi subiect

Credincios: "S-a vaccinat? Bine că a dat Dumnezeu şi s-a vaccinat. Să-i intre mintea la cap".

- "Nu l-am auzit, dar dacă e făcut e un lucru bun pentru încurajarea poporului român".

Reacții după ce Patriarhul Daniel a anunțat că s-a vaccinat

Dincolo de opiniile oamenilor simpli, mesajul transmis de Preafericitul Daniel este unul extrem de puternic pentru credincioşi.

Credincios: "Bine că s-a vaccinat. Şi eu chiar sunt vaccinat. Dacă a făcut treaba el, o să se vaccineze şi alţii".

Pr Sava Flavian Pdc Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților: Poziţia Patriarhiei a fost favorabilă vaccinării, s-a spus de multe ori acest lucru. Părintele Patriarh a avut o perioadă de timp, o contraindicaţie, în ceea ce priveşte vaccinarea şi ulterior a putut să facă vaccinul. Toţi cei care au întrebat dacă e bine sau nu să se vaccineze au fost îndemnaţi să-i consulte pe medici.

Patriarhul a îndemnat credincioşii să asculte de doctori, pe care să îi întrebe dacă ar trebui să se vaccineze sau nu. Primarul din Adâncata crede că ar fi fost mai bine dacă mesajul venea mai devreme.

Viorel Cucu, primar Adâncata: Vaccinarea proprie înseamnă ceva foarte important pentru biserică. Dacă spunea şi îndemna clericii să se vaccineze şi ei, eu zic că foarte mulţi îl urmau.

Dacă Patriarhul Daniel, în vârstă de 70 de ani, a anunţat că s-a imunizat, alţi înalţi prelaţi au pierdut lupta cu virusul. Înaltpreasfinţitul Pimen, Mitropolitul Moldovei a murit anul trecut, iar Episcopul Devei şi Hunedoarei fost răpus de Covid luna trecută, la doar 52 de ani. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Evenimente » Enoriașii reacționează după ce Patriarhul Daniel s-a vaccinat: "Să-i intre mintea la cap"