Antena Meniu Search
x

Curs valutar

„Escobar de Timiș” visa să ajungă primar. Candidatul la Primăria Giera, reținut pentru trafic de droguri (Video)

Un candidat la o primărie din Timiş, care ținea la el în casă un tablou cu celebrul traficant de droguri Pablo Escobar, a fost reţinut pentru trafic de droguri, rețeaua din care făcea parte aducând substanţele interzise din Spania şi le distribuiau apoi în lumea interlopă din Timişoara.

de Redactia Observator

la 02.08.2020 , 14:35

  • Drogurile erau introduse pe teritoriul țării noastre prin intermediul unei firme de curierat și erau ridicate de către inculpați de la curier folosind de documente de identitate false.
  • Ionuț Marius Ciornenchi este candidatul PNL la primăria comunei Giera din Timiş.

Pressalert.ro scrie că din reţea făcea parte și candidatul PNL la primăria comunei Giera din Timiş, Ionuț Marius Ciornenchi, care a fost reţinut pentru 24 de ore în acest dosar. 

Conform aceleiaşi surse, în locuinţa lui Ciornenchi din Giera, anchetatorii au găsit un tablou reprezentându-l pe celebrul traficant de droguri Pablo Escobar.

”Drogurile erau introduse pe teritoriul țării noastre prin intermediul unei firme de curierat și erau ridicate de către inculpați de la curier folosind de documente de identitate false”, se arată în comunicatul DIICOT. 

„Escobar de Timiș” visa să ajungă primar. Candidatul la Primăria Giera, reținut pentru trafic de droguri
Vezi și

Jurnaliștii de la pressalert.ro scriu că aspirantul la fotoliul de la primărie era cel care coordona traficul de droguri. 

Comunicatul DIICOT

La data de 31.07.2020, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a unui inculpat, iar față de alți doi s-a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 30 de zile, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic internațional de droguri de risc și trafic intern de droguri.

În cauză s-a stabilit faptul că inculpații au desfășurat activități de introducere de droguri pe teritoriul României, din Spania, pentru a le distribui către lideri marcanți din rândul traficanților de astfel de substanțe de pe raza municipiului Timișoara. Drogurile erau introduse pe teritoriul țării noastre prin intermediul unei firme de curierat și erau ridicate de către inculpați de la curier folosind de documente de identitate false.

La data de 30.07.2020, procurorii DIICOT – Structura Centrală, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București - SCCO Ilfov au efectuat o acțiune de prindere în flagrant, pe raza orașului Bocșa, județul Caraș-Severin, a 2 inculpați după ce aceștia au ridicat de la firma de curierat un colet expediat din Malaga, Spania, și având asupra lor suma de 800 de lei, o carte de identitate cu date falsă, un grinder și fragmente vegetale.

În urma activităților investigative a fost ridicată și cantitatea de 1,488 kg. cannabis.

La aceeași dată, procurorii DIICOT – Structura Centrală, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București - SCCO Ilfov au efectuat un număr de 3 percheziții domiciliare, pe raza municipiului Timișoara și a localității Giera, în urma cărora au fost ridicate o țigaretă confecționată artizanal cu cannabis, o folie din aluminiu cu o substanță pulverulentă susceptibilă a fi cocaină, sumele de 4.550 de euro și 5.000 de lei, 7 telefoane mobile, 2 cântare electronice, 30 de pungi de vidare, un grinder și un bong.

Citește și:
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Evenimente » „Escobar de Timiș” visa să ajungă primar. Candidatul la Primăria Giera, reținut pentru trafic de droguri (Video)