Video Experiența de pe litoralul românesc care are tot mai mulți adepți. O oră de adrenalină costă 50 de euro: "E destul de greu de învățat"
Marea Neagră a fost teren de joacă astăzi pentru iubitorii de kitesurf. Vremea caldă şi vântul puternic i-au ademenit atât pe profesionişti cât şi pe amatori să se dezlănţuie în larg. Cei care au vrut să înveţe acest sport au avut la dispoziţie instructori specializaţi, în timp ce experţii s-au bucurat din plin de adrenalină şi de senzaţia de libertate pe care o simt în timp ce zboară pe apă.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Câteva zmeie au colorat astăzi cerul din Constanţa. Iubitorii de adrenalină au profitat de vremea bună pentru a face kitesurf, un sport tot mai popular pe litoralul românesc. Cei care vor să înveţe acest sport trebuie să aibă în primul rând răbdare, spune Bogdan, un tânăr care abia a deprins tainele kitesurfing-ului.
Bogdan, kitesurfer: Eu acum sunt la început, nu pot da foarte multe sfaturi, dar din puţina mea experienţă, trebuie să înveţi să controlezi în primul rând zmeu şi apoi trebuie să înveţi să stai, să ai încredere în zmeu, el te ridică.
Cât costă o oră alături de instructor
Pe litoral sunt mai multe şcoli de kitesurf unde găsiţi atât instructori cât şi echipamente de care aveţi nevoie pentru a practica acest sport, de la costumul de neopren, placă, zmeu, dar şi alte accesorii foarte importante. O oră alături de un instructor costă 50 de euro şi e nevoie de cel puţin 10 şedinţe.
Pentru a practica acest sport nu e nevoie de forţă, ci de o tehnică bună de a manevra zmeul în rafalele de vânt. Andra iese în larg de anul trecut şi deja se descurcă singură.
Andra, kitesurfer: Noi facem snowbording pe munte iarna şi ne doream un sport şi pe timp de vară. Este un sport, un proces, destul de greu de învăţat şi sunt mândră când reuşesc ceva nou automat, dar e şi chestia asta cu relaxare, adrenalină, dacă faci trickuri sau mergi în zone mai greu accesibile.
În lume sunt aproximativ 6.000 de locuri potrivite pentru cei care vor să zboare pe apă, iar litoralul românesc se numără printre ele.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰