Antena Meniu Search
x

Video Explozia din Crevedia, provocată de o ţigară aprinsă. Primele date ale raportului preliminar al catastrofei

Explozia din Crevedia. Trei explozii puternice au zguduit Crevedia sâmbătă seara şi, odată cu ea, o ţară întreagă. 57 de oameni au fost răniţi iniţial - dintre ei, 39 de pompieri -, iar un om a murit de groază în momentul în care cisternele din staţia GPL au sărit în aer. Soţia lui, cu arsuri peste 95 la sută din suprafaţa corpului, a murit duminică, la spital

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 27.08.2023, 14:18

Vezi și

Patru răniţi, cu arsuri grave pe suprafeţe mari ale corpului, au plecat deja peste hotare, urmează şi alţii. Cea de-a doua deflagraţie a fost şi cea mai puternică: ea a pus în pericol inclusiv echipa Observator. Iar dimensiunile nenorocirii se văd - cu adevărat - abia sâmbătă: vorbim despre o afacere care funcţiona ilegal de trei ani şi care a fost detonată, la propriu, de o ţigară aprinsă, potrivit raportului preliminar. În momentul exploziei, în interiorul staţiei se aflau mai multe cisterne, iar oficialii spun că, deşi suntem în faţa unei tragedii de proporţii, a fost evitată o catastrofă.

Cronologia exploziei din Crevedia

18:48 - o explozie devastatoare zguduie localitatea Crevedia din temelii. Pământul se clatină ca la un cutremur puternic, iar o ciupercă de foc se înalţă deasupra comunei, semănând panică printre localnici. Zeci de oameni sună disperaţi la 112, să ceară ajutor.

Zeci de maşini de pompieri şi ambulanţe, dar şi un elicopter SMURD, ajung la scurt timp la faţa locului. Salvatorii găsesc mai multe victime întinse pe asfalt. Cei mai mulţi dintre ei urlă de durere, după ce au suferit arsuri severe, pe mai bine de 80% din suprafaţa corpului. După aproximativ o oră este activat şi planul roşu de intervenţie. 

Pe acelaşi subiect

Începe o luptă teribilă, contracronometru, pentru viaţă. Pompierii luptă cu flăcările, iar medicii încearcă din răsputeri să-i salveze pe răniţi. Opt oameni au suferit arsuri grave după prima explozie, iar o persoană şi-a pierdut viaţa. Din cauza şocului puternic, aceasta a făcut un infarct.

20:55 -  catastrofa se repetă, însă cu o forţă uriaşă. O altă explozie asurzitoare, urmată de o ciupercă de foc uriaşă, face din noapte zi pentru câteva secunde bune. Zeci de salvatori, aflaţi în prima linie, sunt puşi la pământ de suflul exploziei.

Bilanţul exploziei din Crevedia

Cea de-a doua explozie a fost atât de puternică, încât geamurile mai multor maşini de pompieri au fost complet distruse. S-au spart inclusiv geamuri ale locuinţelor, aflate chiar şi la 2 kilometri depărtare de locul deflagraţiei. Bilanţul victimelor continuă să crească: 50 de persoane au fost rănite în cea de-a doua deflagraţie, majoritatea pompieri, poliţişti şi jandarmi. Unii s-au ales cu arsuri grave la mâini, picioare sau faţă. Între timp, peste 3.000 de oameni care locuiesc în zonă sunt evacuaţi.

Exploziile au fost atât de puternice, încât au fost surprinse imagini chiar şi de la 80 de kilometri distanţă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Evenimente » Explozia din Crevedia, provocată de o ţigară aprinsă. Primele date ale raportului preliminar al catastrofei